İdlib'de şiddetli patlama, en az 39 ölü

/ Kaynak: İHA
İdlib'de şiddetli patlama, en az 39 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Türkiye sınırına yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Darkuş beldesinin merkezinde meydana gelen şiddetli patlamada en az 39 kişi öldü

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentinde bulunan, Türkiye sınırına yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Darkuş beldesinin merkezinde meydana gelen şiddetli patlamada en az 39 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı. nbsp;Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nden yapılan açıklamada bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu meydana patlamada, yaralananlar arasında durumu ciddi olanların bulunduğu gerekçesiyle ölü sayısının artabileceği ifade edildi. Patlama sonrası sosyal medyada paylaşılan amatör kamera görüntülerinde ise, patlamanın meydana geldiği alan ve yanan bir araç görülüyor. Etrafı saran duman bulutları arasında koşuşturan insanlar da kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.

4 KIZILHAÇ ÇALIŞANI SERBEST
Öte yandan, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Sarmin ve Sarakep arasındaki yolda dün silahlı kişiler tarafından kaçırılan 7 Kızılhaç çalışanından 4'ünün serbest bırakıldığı açıklandı.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi yaptığı açıklamada, "Suriye'de kaçırılan 7 yardım görevlisinin 4'ü sağ salim bir şekilde serbest bırakıldı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...