Kremlin Sözcüsü'nden Bayraktar TB2 sorusuna tek kelimelik cevap

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kremlin Sözcüsü'nden Bayraktar TB2 sorusuna tek kelimelik cevap

DÜNYA Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in Soçi'de gerçekleşen görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin görüşmede Bayraktar TB2 konusuna değinmediğini belirtti.

20 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu görüşmenin üzerinden kısa bir süre geçmişken bu sefer Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü.

"ORTAK BİLDİRİ KABUL EDİLDİ"

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Soçi'deki görüşme Moskova saatiyle 15.00'ten sonra başladı. İki ülkenin liderleri hem dar hem de genişletilmiş formatta 4 saat görüştü. Ortak bildiri kabul edildi" dedi.

BAYRAKTAR TB2 KONUSUNA DEĞİNİLMEDİ

Daha önce sıkça gündeme gelen Bayraktar TB2 insansız hava aracının (İHA) Rusya'da üretilmesi ve satın alınması konusuyla ilgili liderlerin bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna cevap veren Peskov sadece "Hayır" diyerek karşılık verdi.

Sözcü Peskov gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından, görüşmenin gerçekleştiği Sanatoryum Rus binası önünden ayrıldı.

Kremlin Sözcüsü'nden Bayraktar TB2 sorusuna tek kelimelik cevapCumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin'in Soçi'deki görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü.

PUTİN'İN GÖZÜ BAYRAKTAR'DA

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Baykar ve ürettiği SİHA'larla ilgili Rusya ve Birleşik Araş Emirlikleri (BAE)'nden gelen sürpriz teklifleri paylaştığı gündeme gelmişti.

Habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Baykar'a ait SİHA'ların üretimiyle ilgili ortak çalışma yapmak istediklerini ifade ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, BAE'nin de Baykar'a ait bir fabrikayı kendi ülkesinde kurmak için teklif yaptığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...