İsrail ve İslami Cihad Gazze'de ateşkes üzerinde anlaşma sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İsrail ve İslami Cihad Gazze'de ateşkes üzerinde anlaşma sağladı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İsrail'in cuma gününden bugüne Gazze'ye devam eden saldırılarında, İsrail ile Gazze şeridindeki İslami Cihad arasında bu gece yerel saatle 23.30'da (TSİ 23.30) ateşkesin başlaması üzerinde anlaşma sağlandığı duyuruldu.

İslami Cihad'ın Sözcüsü Davud Şihab, "Mısır'ın arabuluculuğuyla bu gece 23.30'da uygulamaya girecek ateşkes üzerinde anlaşma sağlandı" dedi.

Sözcü, Kahire'nin İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Halil Avavde ve pazartesi gözaltına alınan İslami Cihad yöneticisi Bessam Saadi'nin serbest bırakılması üzerinde çalışacağı sözü vermesi üzerine ateşkes sağlandığını aktardı.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan üst düzey bir İsrailli hükümet yetkilisi de ateşkesin bu gece Tel Aviv saatiyle 23.30'da uygulanmaya başlayacağını söyledi.

İsrail, cuma günü abluka altındaki Gazze şeridine İslami Cihad'a ait noktaları hedef aldığı gerekçesiyle saldırı başlatmıştı. Gazze'den de İsrail tarafına bir dizi roket atılarak karşılık verilmişti.

Öte yandan Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, “Mısır tarafı Bassam Al-Saadi'nin bir hafta içinde serbest bırakılması için çalışma sözü verdi” ifadelerini kullanarak, “Bassam Al-Saadi'nin serbest bırakılması gibi bir şart koyduk ve düşman herhangi bir şart koyamadı. İsrail anlaşmaya uymazsa yeniden savaşacağız” dedi.

İsrail ve İslami Cihad Gazze'de ateşkes üzerinde anlaşma sağladı

MÜZAKERE 23.30'DA BAŞLAYACAK

Müzakere saatiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.  Filistin ve İsrail arasındaki ateşkesin yerel saatle 23.30’da başlayacağı iddia edildi. İsrail tarafı henüz ateşkesi doğrulamadı. Filistin İslami Cihat Örgütü'nün Sözcüsü Muhammed el-Hindi yaptığı açıklamada, İsrail ile 3 gündür süren yoğun çatışmaları sona erdirmek için Mısır'ın aracılık ettiği ateşkesi kabul ettiklerini ifade ederek, ateşkes anlaşmasına müzakerecilerin Filistin İslami Cihat Örgütü’nün Cenin lideri Bassem Saadi'nin serbest bırakılmasını da dahil etmek için çalıştıklarını aktardı.

İsrail ve İslami Cihad Gazze'de ateşkes üzerinde anlaşma sağladı

İSRAİL SALDIRILAR İÇİN FİLİSTİN’İ SUÇLADI

İsrail, saldırılarının sorumluluğunu Filistin İslami Cihat Örgütü'ne yüklerken, bir İsrail ordu sözcüsü, "Sessizliğe sessizlikle cevap verilecektir" ifadelerini kullandı. İsrail güvenlik kabinesi bakanı Gideon Saar ise, "İslami Cihad bu operasyonu uzatmak istediği ölçüde pişman olacak" dedi.

780 ROKET HAVANLA FIRLATILDI

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Filistin İslami Cihat Örgütü’nün geçtiğimiz cuma gününden bu yana İsrail'e 780 roket ve havan fırlattığı aktarıldı. Bunlardan 180'inin Gazze Şeridi'nden fırlatıldığı ifade edilen açıklamada, Demir Kubbe hava savunma sisteminin ise saldırıların 270’ini engellediği belirtildi.

İsrail ve İslami Cihad Gazze'de ateşkes üzerinde anlaşma sağladı

GAZZE ŞERİDİ VURULDU

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamada, Filistin İslami Cihat Örgütü'nün artan saldırı tehdidi nedeniyle Gazze Şeridi'nin vurulduğunu duyurmuştu. İsrail güçlerinin geçtiğimiz cuma günü Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılarda  hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...