Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2022'nin en iyi doğa fotoğrafları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
2022'nin en iyi doğa fotoğrafları belli oldu

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Dünyanın önde gelen doğa fotoğrafçılığı kaynaklarından biri olarak adlandırılan, fotoğrafçılara ücretsiz eğitimler ve özellikler sunan Nature TTL, bu yıl üçüncü kez en iyi doğa fotoğraflarını seçti.

Nature TTL kurumu her sene dünyanın en güzel yaban hayatı fotoğraflarının tespiti için yarışma düzenliyor. Prestijli yarışmada 2022’nin kazananları belli oldu. Yarışma için dünyanın dört bir tarafından birbirinden güzel 8.000 civarında fotoğraf gönderildi.  Büyük ödül, Dennis Stogsdill’in filamingoyu avlayan vaşak fotoğrafına verildi.

2022'nin en iyi doğa fotoğrafları belli oldu

Adeta hipnotize eder gibi gözlerini kameraya diken aslan, hortumuyla toz püskürten fil, tüyleri buz kesmiş dev ayı, gökkuşağıyla Kuzey Işıklarının bir arada çekildiği fotoğraf çeşitli dallarda ödül kazandı.

2022'nin en iyi doğa fotoğrafları belli oldu

Botsvana’da çektiği aslan fotoğrafıyla Yaban Portresi dalında birincilik kazanan Polonyalı fotoğrafçı Tomasz Szpila, fotoğrafın hikayesini şu sözlerle anlattı: “Koca bir aslan gözlerini dikip size bakıyorsa arabada güvenli bir şekilde oturduğunuzu unutuyor ve içgüdüsel olarak kendinizi arabanın daha gerilerine atıyorsunuz. Neyse ki o ve kardeşleri, birkaç dakika önce avladıkları bufaloyu yemekle fazlasıyla meşgullerdi.”

2022'nin en iyi doğa fotoğrafları belli oldu
Almanya’nın Kassel şehrinde gece yol ortasında çekilmiş tavşan fotoğrafı “Şehirde Yaban Hayatı” dalında ödül kazandı. Maldivlerde çekilen Tuna Fabrikası isimli fotoğraf “Sualtı” kategorisinde, vücudu altın gibi görünen çiçek polenleriyle kaplı böceğin mikro fotoğrafı da “Küçük Dünyalar” kategorisinde birinci oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...