New York’ta faytonda kullanılan at aşırı sıcaklardan bayıldı

Düzenleyen:
New York’ta faytonda kullanılan at aşırı sıcaklardan bayıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin New York'ta faytondaki at aşırı sıcak havada bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Yaşanan olaydan sonra atlara kötü muamele tartışmaları başladı.

İstanbul Adalar’da faytonlarda kullanılan atlara kötü muamelede bulunulduğu iddiaları üzerine yaşanan tartışmaların bir benzeri New York City'de başladı. Faytondaki at aşırı sıcak havada bir anda fenalaşarak yere yığıldı. W45. Cadde ile 9. Cadde arasındaki olayda atın koşumu çözülerek hayvan arabadan ayrıldı. İnsanlar baygın halde yatan atın başında toplanırken New York polis departmanının atlı polis departmanı devreye girdi. Yolu trafiğe kapatan polisler, hortumla sulayarak ve esnaftan aldıkları buzları kullanarak atı serinletti, bir süre sonra at kendisine gelerek ayaklandı. Polislerin ata müdahalesini endişeli gözlerle takip eden fayton sürücüsü, at sağlık kontrolü için götürülünce atın yerine geçerek aracı kendisi çekti.

Olay, bölgede faytonlara yönelik tepkilerin alevlenmesine yol açtı. New Yorklular için Temiz, Yaşanabilir ve Güvenli Sokaklar (NYCLASS) grubu, Belediye Meclisinin şehirde faytonculuğu yasaklamasını istedi. NVCLASS’tan yapılan açıklamada, “Bu at da diğerleri gibi ölebilir. Faytonculuğun yasaklanması için kanun çıkarılmalı” denildi. Queens konseyi üyesi Robert Holden da atlı arabaların elektrikli araçlarla değiştirilmesini öngören bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, “21. yüzyıldayız. Zevkleri için insanlara hizmet eden atlar olmamalı” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...