Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin ile Rusya'dan ABD'ye dev gözdağı: Tatbikat başlıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çin ile Rusya'dan ABD'ye dev gözdağı: Tatbikat başlıyor!

DÜNYA Haberleri  / İHA

Çin Savunma Bakanlığı, Hindistan, Belarus ve Tacikistan'ın da katılacağı ortak tatbikat için Rusya'ya asker göndereceklerini duyurdu.

Dün, ABD Çin ve Rusya ile yaşanan gerilimler nedeniyle iki kere ertelediği kıtalararası balistik füze denemelerine yeniden başladıklarını duyurmuştu.

ABD'nın açıklamasının ardından Çin'de, ortak tatbikat gerekçesiyle Rusya'ya asker göndereceğini duyurdu.

TATBİKATIN BÖLGESEL DURUMLA İLGİSİ YOK MESAJI

Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikatlara katılımın güncel bölgesel ve uluslararası durum ile bağlantılı olmadığı belirtildi.

Çin ile Rusya'dan ABD'ye dev gözdağı: Tatbikat başlıyor!

Hindistan, Belarus ve Tacikistan'ın da katılacağı ortak tatbikatın devam eden iş birliği anlaşmasının bir parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Amaç, katılımcı ülkelerin orduları ile pratik ve dostane işbirliğini derinleştirmek, katılan taraflar arasındaki stratejik ortaklığı geliştirmek ve çeşitli güvenlik tehditlerine yanıt verme yeteneğini güçlendirmektir" denildi.

Çin ve Rusya'nın katıldığı ortak tatbikatlar geçtiğimiz yıllarda da yapılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...