Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'dan ABD ve Avrupa ülkelerine "çifte standart" eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran'dan ABD ve Avrupa ülkelerine "çifte standart" eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra ölümü üzerine protestolar şiddetlenerek devam ederken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve Avrupa ülkelerinin olaylara yaklaşımlarına tepki gösterdi.

Sözcü Kenani, şahsi Twitter hesabından ABD ve Avrupa'daki yetkililerin açıklamalarını eleştirdi.

Kenani, Emini’nin ölümü sonrası gelişen olaylara yaklaşımlarından dolayı hedef aldığı Batı'nın İran’a ve halkına yaklaşımlarının “her zaman çifte standartlı” olduğunu ileri sürdü.

İran’daki son olayları “kargaşa” olarak tanımlayan İranlı Sözcü, ABD ve bazı Avrupalı siyasi liderlerin yanı sıra Batı destekli Farsça yayın yapan medyanın bu olayı istismar ettiğini, yönetime destek mitinglerini de görmezden geldiğini ifade etti.

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrası başlayan protestolar kısa sürede ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

ABD ve Avrupalı bazı siyasiler protestoculara destek açıklamaları yapmış ve İran güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesine tepki göstermişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...