ABD yönetiminin kabusu geri döndü

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
ABD yönetiminin kabusu geri döndü

Dünya Haberleri  / AA

ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto eden ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcileri yeniden meydanlarda

nbsp;ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto eden ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcileri, New York'ta 6. aylarını kutlamak istedikleri eski mekanları Zuccutti Park'ta yine gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hareketlerinin doğuşunun 6. ayını kutlamak amacıyla önce Wall Street civarında slogan atarak protesto yürüyüşü yapan, daha sonra da Zuccutti Park'ta toplanan eylemcilerden bazılarının, gece saatlerinde parktan çıkmak istemeyince polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Geçen yıl 17 Eylül'de New York'ta, finans merkezinin kalbi sayılan Wall Street'e yakın Zuccutti Parkı'nda eylemlerini başlatan ve kısa sürede tüm ABD'ye yayılan ''Wall Street'i İşgal Et'' protestocuları, polis tarafından 15 Kasım'da parktan çıkartılmalarının ardından eski güçlerini kaybetseler de kentte kış kendini iyice hissettirene kadar eylemlerini çeşitli yerlerde sürdürmüşlerdi.

Wall Street'i İşgal Et hareketi, ''Biz Yüzde 99'zuz'', ''Bankalar Kurtarıldı, Biz Battık'', ''Bu Sokaklar Bizim'', ''Wall Street'i Her Gün, Her Hafta İşgal Et'' gibi akılda kalan sloganlarıyla ve polisle karşı karşıya geldikleri ses getiren eylemleriyle ABD'de 2011 yılına damgasını vurmuştu. nbsp;Baharın gelmesiyle hareketin yeniden güç kazanıp kazanamayacağı merakla bekleniyor.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...