Suriye sınırında gergin bekleyiş

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Suriye sınırında gergin bekleyiş

Dünya Haberleri  / İHA

İç savaşa dönen çatışmalar, sınırda gerginliği artırıyor. Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli her çatışma haberinde tedirgin oluyor

nbsp;İç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı mevkiinde kurulan çadır kentte devletin sunduğu imkanlardan faydalanırken, sınırın ötesinden gelecek haberler nedeniyle tedirgin bekleyişlerini sürdürüyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı mevkiinde kurulan ve 24 saat Mehmetçik tarafından korunan Suriyeliler ülkelerindeki karışıklığın biterek huzurun gelmesini ve bir an önce yurtlarına geri dönmeyi beklediklerini söyledi. Karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında bulunan yaralılar da yaşadıkları dehşet dolu anları anlatıyor. Ailesi ile birlikte çadırlarının önünde çay içen Ahmet Hüseyin isimli Suriyeli, kaçarken uğradıkları saldırıda nasıl yaralandığını anlattı. Ahmet Hüseyin, "Biz İdlip'ten Türkiye tarafına kaçmaya çalışırken, askerlerin saldırısına uğradık. Saldırı esnasında meydana gelen patlamalardan dolayı ayağıma şarapnel parçaları isabet etti ve yaralandım. Akrabalarımın yardımı ile canımı zor kurtardım. Yaralandığım an öleceğimi düşündüm. O anları hatırlarken bile korkuyorum. Ailem ve akrabalarımla Türkiye'ye sığındık. Bize kucak açan Türkiye'den Allah razı olsun. Bir an önce ülkemizin eski huzuruna kavuşmasını istiyorum. Huzur olursa yeniden topraklarımıza döneriz" dedi.

Çadır kent etrafına örülen tel örgülerin bulunduğu noktaya gelen bazı çocuklar zafer işaretleri yaparken, bazı çocuklar ise çadır kentteki parklarda oyun oynuyor. nbsp;

Öte yandan çadır kent etrafındaki tel örgülerin bazı bölümleri Suriyeli sığınmacılar tarafından tahrip edildiği görüldü. Suriyeliler tarafından tahrip edilen tel örgüler bölgede nöbet tutan askerler tarafından yeniden onarılıyor.
Bu arada, sınıra yakın köylerdeki çatışma, silah ve bomba sesleri sınır köylerde sabaha kadar duyuluyor.

Dünya
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...