Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin'de akaryakıt krizi sürüyor

/ Kaynak: AA
Filistin'de akaryakıt krizi sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de çok sayıda çocuk, akaryakıt krizine bağlı olarak meydana gelen elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla "mum yakma" eylemi düzenledi.

Düzenledikleri yürüyüşün ardından Seraya Meydanı'nda bir araya gelen Filistinli çocuklar, yaktıkları mumlar eşliğinde oyunlar oynadı, ders çalıştı. Çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Ali el-Türk, "Uluslararası kamuoyu ne zaman bizim için harekete geçecek? Dünya ne zaman sesimizi duyacak? Gazze'yi İsrail ambargosundan kurtarmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı. Dünyadaki diğer çocuklar gibi yaşamanın, kendilerinin de hakkı olduğunu dile getiren çocuklar, "Yakıtsız, elektriksiz, ilaçsız Gazze", "Biz tehlikedeyiz" yazılı pankartlar açtı. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Gazze'nin "dış dünyaya açılan kapısı" olarak tabir edilen tünellerin yıkılması sonucu başlayan akaryakıt krizi nedeniyle, bölgenin tek elektrik santrali üretimine ara vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...