İflasın eşiğindeki CSKA Sofya'yı halk kurtaracak

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
İflasın eşiğindeki CSKA Sofya'yı halk kurtaracak

FUTBOL Haberleri  / CHA

CSKA Sofya Futbol Kulübü kamuya açık anonim şirket haline gelecek. Borçlanma durumunun üstesinden gelmek için takımda radikal değişiklik kararı alındı.

CSKA Sofya Futbol Kulübü kamuya açık anonim şirket haline gelecek. Uzun zaman takımda süren belirsizlik ve borçlanma durumunun üstesinden gelmek için takımda radikal değişiklik kararı alındı. nbsp;Yeni organizasyon şekliyle ilgili bilgi veren Kırmızı Şampiyonlar İnisiyatif Grubu Başkanı Aleksandır Tomov, Denetim Kurulu Başkanı olarak Britanyalı Warren Davis'i önerdi. Tüm iş adamları ve taraftarlara hisse teklif edileceğine değinen Tomov, takıma fahri başkanlığına Bulgaristan'ın en başarılı antrenörü olan Dimitar Penev'in getirileceğini kaydetti. nbsp;Kendisinin vazifesinin halka arz edilme işlemini yapmak olduğunu belirten Tomov, yabancı aday hakkında bilgi aktararak, "Sayın Davis, en büyük bağış şirketlerinin başında bulunuyor. Kendisi aynı zamanda birçok şirkette hisse sahibi olan büyük bir iş adamı. CSKA Sofya'nın elçisi diyebilirim, çünkü UEFA ve FIFA önünde imajımızın düzelmesi gerekiyor. Sürekli İngiliz takımlarla irtibatta olacak." dedi. nbsp;CSKA Sofya'nın anonim şirket olmasının ihtilal niteliğinde olduğunu belirten yeni antranör Stoyço Mladenov, bu yıl takımın şampiyonluk kovalamayacağını, ancak ayağa kalkmak için çaba göstereceklerini belirtti. nbsp;Bir ay önce takım, yerli federasyon tarafından Avrupa turnuvalarına katılmaktan men edilmişti. CSKA Sofya sahibi olan Titan şirketi ise takımın iflasa sürüklendiğini itiraf etmişti. 10 milyon leva (5 milyon Euro) borcu olan CSKA Sofya'nın, halka arz edilme prosedürüyle kurtarılması amaçlanıyor.


FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...