Arsenal'in çılgın teklifine ret

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Arsenal'in çılgın teklifine ret

FUTBOL Haberleri  / AA

Liverpool, Arsenal'in Uruguaylı forvet Suarez için yaptığı 40 milyon 1 sterlinlik teklifi reddetti

Liverpool, Arsenal'in Uruguaylı forvet Suarez için yaptığı 40 milyon 1 sterlinlik teklifi reddetti. Arsenal, İngiliz Guardian gazetesine göre, sezonun sona ermesiyle İngiltere basını hakkındaki şikayetlerini ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini dile getiren 26 yaşındaki Suarez için kulübü Liverpool'a ilginç bir teklif yaptı. Uruguaylı forveti kadrosuna katabilmek için daha önce 30 milyon avro öneren Arsenal, teklifini 40 milyon 1 sterline çıkardı. Liverpool, Suarez'in kontratındaki, "40 milyon sterlinin üstünde teklif yapıldığı takdirde oyuncunun bilgilendirileceği" maddesini göz önünde bulundurarak teklifi yapan Arsenal'i, sözleşmede, "Fesih bedeli ödenirse oyuncu otomatik olarak serbest kalır" maddesi bulunmamasından faydalanarak bir kez daha geri çevirdi. nbsp;Takım sahibi John William Henry de teklifin ardından Twitter hesabından "Sizce Emirates'te (Arsenal'in Stadı) ne çekiyorlar?" iletisini gönderdi. Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rogers, Paris Saint Germain'in 64,5 milyon avroya (55,5 milyon sterlin) aldığı Edinson Cavani'nin hesaba katılması halinde Suarez'in 55 milyon sterlin civarında bir fiyat etiketi olduğunu ifade etmişti. Rogers, Suarez'in, takımda kalmasını beklediğini söyleyerek, "Onu satmak istediğimizi değil, her oyuncunun bir değeri olduğunu söyledim. Bu, onu satmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez" demişti.


Liverpool'un, 2011 yazında Hollanda'nın Ajax takımından 22,7 milyon sterline transfer ettiği Uruguaylı forvet, geçen sezon 44 maçta 30 gol kaydetti. Suarez, Uruguay Milli Takımı formasıyla sahaya çıktığı 62 maçta ise 31 kez kez ağları sarstı.
FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...