Yılın oyuncusu Sebastian Schweinsteiger

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Yılın oyuncusu Sebastian Schweinsteiger

FUTBOL Haberleri  / AA

Alman Kicker dergisinin her yıl düzenlediği oylama sonucunda birinci gelen Bayern Münih'te forma giyen Sebastian Schweinsteiger, yılın futbolcusu seçildi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te forma giyen Sebastian Schweinsteiger, Kicker dergisinin nbsp;geleneksel yılın futbolcusu oylamasında ilk sırayı alarak, ülkede "yılın futbolcusu" seçildi. Alman Kicker dergisinin her yıl düzenlediği oylama sonucunda birinci gelen Schweinsteiger'i, yine aynı takımdan Frank Ribery ikinci, Thomas Müller de üçüncü sıradan takip etti. Almanların efsane futbolcusu Franz Beckenbauer, 4 kez ile bu ödülü en çok kazanan futbolcu ünvanını hala elinde bulunduruyor. Derginin yaptığı yarışmada yılın en iyi teknik direktörü ödülü de yine Bayern Münihlilere gitti. Bayern Münih'e, Bundesliga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası şampiyonluğu olmak üzere 3 kupa birden kazandıran ve bir rekora imza atan Jupp Heynckes, "yılın teknik direktörü" seçildi. Freiburg Teknik Direktörü Christian Streich'in ikinci sırada yer aldığı listede, daha önce iki kez yılın teknik adamı ünvanını alan Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp üçüncülüğü elde etti. "Yılın kadın futbolcusu" ünvanı da Wolfsburg'ta forma giyen Martina Müller 'in oldu. Bu arada, Schweinsteiger, yılın futbolcusu seçilmesinin kendisi için süpriz olduğunu belirterek, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.


FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...