Angola hükümeti İslam'ı resmen yasakladı

Angola hükümeti İslam'ı resmen yasakladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Angola Cumhuriyeti, İslam'ı resmen yasaklayan ilk ülke olarak tarihe geçti.

Zango kentinde bulunan tek caminin geçen ay yıkılmasına ise ülkede yaşayan Müslümanlardan tepki geldi. Afrika'nın güneybatısında yer alan Angola Cumhuriyeti, tüm vatandaşlarının din özgürlüğü anayasal güvence altında olmasına rağmen İslam'ı resmen yasaklayan ilk ülke olarak tarihe geçti. Angola yönetiminin İslam diniyle beraber ülkede var olan 200 dini örgütlenme ve mezhebi de yasakladığı öğrenildi. Fas'ta yayınlanan La Nouvelle Tribune gazetesinin haberine göre Kültür Bakanı Rosa Cruz, "İslam'ın ülkesinde yasallaşmasının Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı tarafından kabul edilmediğini" dile getirdi. Angola yönetimi ülkede var olan camilerin tümünü yıkmayı planlıyor. Cruz ayrıca ülkedeki tüm camilerin yeni bir karar alana kadar kapalı kalacağına dikkat çekti.


Tek camiyi geçen ay yıktılar
Angola Cumhurbaşkanı Jose Eduardo dos Santos da dün yaptığı açıklamada, ülkesinde İslam'ın etkisine son vereceklerini dile getirmişti. Luanda Valisi Bento Bento da radikal Müslümanların Angola'da hoş karşılanmayacağını dile getirerek ülkede Müslümanlar için ibadethanelerin yapılmasına izin verilmeyeceğini kaydetmişti. Alınan kararların ilk adımı olarak Angola'nın Zango kentinde kısa süre önce yapılan ve şehrin tek camisini yıkan yönetime ülkede yaşayan Müslümanlardan tepki geldi. Angola yönetiminin ekim ayı başından beri camileri ortadan kaldırma uygulamasının da hız kazandığı öğrenildi. Bu karara sebep olarak radikal grupları ve vahabileri gösteren yönetim, bu gruplara asla müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi. 18 milyon nüfuslu Angola'nın yüzde 95'ini Hıristiyanlar oluşturuyor. Ülkede 80-90 bin civarında da Müslüman yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...