Ankara Valiliği'nden 'buzlanma' uyarısı

Ankara Valiliği'nden 'buzlanma' uyarısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ankara Valiliği, bölgedeki ani sıcaklık düşüşleri dolayısıyla meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesince, genel yaşamı etkileyecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için 132 özel donanımlı kar küreme aracı, 50 özel donanımlı kamyon, 135 damperli kamyon, 43 ekip aracı, 22 greyder, 44 loder-beko loder, 22 dozer ve 2 bin 500 görevli ile kar mücadelesi çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi. 50 bekleme noktasında 40 bin ton tuz stoklandığı bildirilen açıklamada, köylerde ve kırsal alanda yaşamı olumsuz etkileyecek bir durumun ortaya çıkmaması için Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte 26 greyder, 26 kepçe, 45 kamyon 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi, 230 görevlinin kar mücadelesi çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 80 ton don önleyici ve buz çözücü solüsyon ile 150 ton tuzlu karışım stokunun kullanılacağı bildirildi. Açıklamada, araçlara kar tipi lastik takılması, çekme halatı ve zincir bulundurulması ve toplu taşıma araçlarının kullanması önerildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...