Meteoroloji'den don uyarısı 25 Aralık 2013

Meteoroloji'den don uyarısı 25 Aralık 2013

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ege ve Batı Akdeniz ile Marmara'nın batısının parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, kıyı kesimlerde mevsim normallari civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, kuzey ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, güneybatı kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
UYARILAR nbsp;
BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI:Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. nbsp;
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. nbsp;
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Batısının parçalı yer yer çok bulutlu, diğer kesimlerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Trakya'da yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinde sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Genellikle parçalı, kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Batısının parçalı yer yer çok bulutlu, diğer kesimlerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: z bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu yerlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu yerlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...