Vodafone'da 4G yolculuk dönemi!

Vodafone'da 4G yolculuk dönemi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Vodafone, Red abonelerine bu ülkelerde 4G hızında internet hizmeti veriyor!

Vodafone Türkiye, 4G konusunda çalışmalarına da hız verdi. Şirket, kısa süre önce duyurduğu ve 5 ülkede RED tarifeli bireysel ve kurumsal müşterilerine sunduğu 4G Uluslararası Dolaşımı Portekiz'de tanıttı. Vodafone Türkiye'nin şu an şebekesinde aktif olarak kullanılan SIM kartları kullanılarak Lizbon kentinde yapılan denemelerde Long Term Evaluation (LTE) teknolojisinin sunduğu mobil internetin en yüksek hız seviyelerine ulaşıldı. Vodafone Türkiye'nin 4G uluslararası dolaşımı Portekiz'in yanısıra İtalya, Romanya, Yunanistan ve İspanya'da tüketicilerin kullanımına açılırken şirket müşterileri Türkiye'deki tarifeleri üzerinden ücretlendiriliyor.

Vodafone Türkiye, geçen ayın başında duyurduğu 4G Uluslararası Dolaşım (roaming) hizmetini Lizbon'da deneyimletti. Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ile Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes'in katılımıyla Vodafone Portekiz'in merkez ofisinde gerçekleşen toplantıda ayrıca şirketin 4G hazırlıkları ile ilgili bilgiler de paylaşıldı. Toplantıda HTC One M8 cihaz ve Vodafone Türkiye SIM kartları kullanılarak LTE teknolojisinin ulaştığı mobil internetin son hızları başarıyla test edildi.

4G teknolojisinin geliştirilmesinde bizzat rol alan Vodafone Grubu'nun global gücünden beslenen bu uygulama ile Vodafone RED ve Vodafone RED Business üyeleri Portekiz, İtalya, Romanya, Yunanistan ve İspanya'da hatlarını tıpkı Türkiye'deymiş gibi ücretlendirilerek kullanabiliyorlar. Uygulamadan faydalanacak müşterilerin bu beş ülkeden birini ziyaret etmeden önce 4G YURTDISI yazıp 7000'e ücretsiz SMS atması yeterli. Her Şey Dahil Pasaport'un akıllı ücretlendirme altyapısı sayesinde sadece kullanım yapılan gün başına 9,90 TL ücret alınıyor.

Vodafone'un 4G uluslarası dolaşım hizmeti sağlamasını Türkiye'deki bireysel ve kurumsal müşterilerin gelecek teknolojilerle tanışması açısından önemsediklerini kaydeden Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt toplantıda şöyle konuştu:

"Hayatımıza geçmişte yeni bir boyut kazandıran mobil iletişim teknolojisi, bugün ve gelecekte genişbant ile yeni bir pencere açıyor. Başka bir deyişle yeni nesil teknolojilerle buluşturuyor. 30 yıla yakın tecrübesiyle 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin hayata geçmesinde önemli bir rol üstelenen Vodafone Grubu 4G dolaşım konusunda da önemli adımlar atıyor. Vodafone Türkiye olarak Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını sağlamak için yatırımlarımıza hız vererek Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan ettik. Bu kapsamda önümüzdeki iki yılda 2 milyar TL'nin üzerinde yatırım planımızın olduğunu duyurduk. Bu plan çerçevesinde 'Dijital bağlantılı Türkiye İçin Teknoloji Yatırımları', 'Toplumsal Gelişim İçin Sosyal Yatırımlar' ve 'Mükemmel Müşteri Deneyimi İçin Hizmet Yatırımları' adlı üç eksende hareket ediyoruz. 'Dijital bağlantılı Türkiye İçin Teknoloji Yatırımları'mızın da "dijital bir ağ" ile birlikte "dijitalleşen tüketiciler" ve "dijitalleşen şirketler" ile mümkün olabileceğini öngörüyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte deneyimlediğimiz 4G uluslararası dolaşım hizmetimiz bu hedefin tüm bileşenlerine hizmet eder nitelikte.

Vodafone'nun uluslararası gücünü kullanarak akıllı ücretlendirme altyapımız sayesinde; 4G özellikli cihaz sahibi müşterilerimiz İtalya, İspanya, Yunanistan Romanya ve bugün bulunduğumuz Portekiz'e yapacakları ziyaretlerde; bireysel müşterilerimiz RED tarifeleriyle, kurumsal müşterilerimiz RED BUSINESS tarifeleri ile Türkiye'deymiş gibi ücretlendirilerek bu teknolojinin olanaklarını kullanabiliyorlar."

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...