Davutoğlu: Herkes bizden özür dileyecek

Davutoğlu: Herkes bizden özür dileyecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

"Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesine ilişkin, "Bu milletin hakkını vermeyen herkes özür dileyip hak teslim edilinceye kadar başımız dik, tarihte yürümeye devam edeceğiz" dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulunan Başbakan şunları söyledi: nbsp; nbsp;"Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli kardeşlerimizin, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak bu aziz bayramı inşallah onlar için de yaşanır kılmak içindir. Sayın cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi ve özür dilendi. Bu milletin hakkını vermeyen herkes özür dileyecek ve hak teslim edilinceye kadar başımız dik, tarihte yürümeye devam edeceğiz. Biz bunlarla uğraşırken, ülkemizin itibarını korumaya çalışırken, gönlümüzle yüreğimizde bu bayramı 77 milyonla yaşamaya çalışırken bayram günü dahi siyasi polemik yapmaya çalışanları millete havale ediyoruz. Onlar bu milletle sevinmeyi de bilmediler, üzülmeyi de bilmediler. Ümit ederiz zamanla bunu öğrenirler. Ama biz öğreninceye kadar sabırla öğretmeye devam edeceğiz."
Akademisyenlere zam müjdesi veren Davutoğlu şöyle dedi: "İnşallah bayrama müteakip yapacağımız yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlileriyle, Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamen kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zamla genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar. Ayrıca ilmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle, buna ek olarak ayrıca yüzde 20'ye varan bir teşvik katkısı yapılacak."

"DAVUTLARIN AHMET HEP GÖNLÜNÜZDE OLACAK"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne giderken aracından inerek vatandaşlarla bayramlaştı. Bu sırada çocukları kucağına alıp seven Davutoğlu, ardından, hemşehrileriyle buluştu. Taşkentliler Derneği ve vakfının Bahçelievler'de düzenlediği bayramlaşma programına katılan Başbakan, "Ailelerinize, eşlerinize, çocuklarınıza bayram tebriklerimizi en derin muhabbetlerimizle aktardığınızda şunu da söyleyin ki Davutların Ahmet hep onların gönlünde olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...