Disipline sevk edilen Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi

Disipline sevk edilen Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edildi. Batum, ihraç kararına karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi. Emine Ülker'le birlikte CHP'den istifaların süreceğini söyledi diye disipline sevk edilen Süheyl Batum, partiden ihraç edildi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği" gerekçesiyle "kesin ihraç istemiyle" disipline sevk edilmişti. Gazete Habertürk'te yer alan bilgiye göre, Yüksek Disiplin Kurulu, nbsp;Süheyl Batum'la ilgili kararını verdi. Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum için 'ihraç kararı' çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ilk kez bir milletvekili kesin ihraç talebiyle yüksek Disiplin Kurulu'na gönderilmişti.
Disipline sevk edilen Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi
İSTİFALAR SÜRECEK DEMİŞTİ

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan'ın istifasından sonra Habertürk'e konuşmuş ve Emine Ülker Tarhan ile aynı yolda, aynı düşünceleri paylaştıklarını belirterek, istifaların süreceği mesajını vermişti. nbsp;
Disipline sevk edilen Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi
BATUM, YDK'DA SAVUNMASINI YAPTI nbsp;

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısına katılarak savunmasını yaptı.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz haftlarda Batum'u Grup İç Yönetmeliği'nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle YDK'ya sevk etmişti. Başkanlığını Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı CHP YDK, dün Batum hakkındaki ve gündemindeki diğer dosyaları görüşmek üzere toplandı.
Batum da saat 11.00'da başlayan YDK toplantısına katılarak, sevkine ilişkin savunmasını verdi. Partiye gelişinde soruları yanıtlayan Batum, "savunmasında ne söyleyeceği" sorusu üzerine, "Ben düşünce özgürlüğünü falan savunmayacağım, herhalde Cumhuriyeti kuran partide düşüncemizi savunamayacak durumdaysak, kötü bir şeydir" dedi.
Hukuku da savunmayacağını aktaran Batum, "Sadece bu süreci bu şekilde açanların, neden açtıklarını bir kez de oradaki hukukçu arkadaşlarla paylaşacağım" ifadesini kullandı.
Batum, "İhraç kararının çıkacağına inanıyor musunuz" sorusunu da "Yok. Bu sürecin buraya neden geldiğini arkadaşlara soracağım. Yoksa 'parti iyi gitmiyor' diyen insanlar ihraç edilecek olsa çok zor olurdu. Hem de CHP'ye yakışmazdı. Bakalım göreceğiz" diye konuştu.
Batum daha sonra savunmasını yapmak üzere YDK toplantısının yapıldığı kata çıktı. Toplantıda 2,5 saat kalan Batum, partiden ayrılışında ise toplantının bir "sohbet havasında" geçtiğini söyledi.
Batum, "Kendileriyle de konuştum, ben daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağım" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...