Kanada'da "beyaz tozlu zarf" alarmı

/ Kaynak: AA
Kanada'da "beyaz tozlu zarf" alarmı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Kanada'nın başkenti Ottawa'da polis, politikacılara gönderilen ve içerisinde beyaz toz bulunan zarflar üzerine alarma geçti.

Kanada Federal Parlamentosu üyesi milletvekilleri ile Kanada Senatosu üyesi senatörlerin çalışma ofislerine yollanan zarflar, görevlilerin şüphelenip polise haber vermeleri üzerine incelemeye alındı.


Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP'nin HAZ-MAT adı verilen kimyasal madde uzmanlarının sevk edildiği federal parlamento binası ile senato binasındaki tüm kargo ve posta gönderileri de incelemeye alındı. RCMP uzmanları, ofis görevlileri ve politikacılara, şüphelendikleri gönderileri açmamaları tavsiyesinde bulundu.


Yollanan zarfların üzerinde ''Ottawa Shooting'' ibaresi bulunduğunu açıklayan Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney'in sözcüsü Jean-Christophe de le Rue, parlamenterler ve çalışanlardan herhangi birinin şüpheli tozla temas etmediklerini duyurdu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Kanada'da bu ayın başında federal hükümetin dört bakanına da içerisinde sarı toz bulunan zarflar gönderilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...