Yeni Genelkurmay başkanı belli oldu (HULUSİ AKAR KİMDİR)

Yeni Genelkurmay başkanı belli oldu (HULUSİ AKAR KİMDİR)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TSK'nın başına geçecek Hulusi Akar kimdir, işte Hulisi Akar'ın özgeçmişi, hayatı, askeri başarıları, eşi ve ailesiyle ilgili tüm detaylar...

TSK'nın başına geçecek Hulusi Akar kimdir, işte Hulisi Akar'ın özgeçmişi, hayatı, askeri başarıları, eşi ve ailesiyle ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.Necdet Özel'in görev süresinin sona ermesi ile beraber gözler Necdet Özel'in yerine geçmesi beklenen Orgeneral Hulusi Akar'a çevrildi. Dün başlayan Yüksek Askeri Şura ile TSK'da yeni atamalar yapılacak veTSK'nın yeni komuta kademesi şekillenecek.Peki Türkiye'nin yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kimdir, Hulusi Akar aslen nerelidir, nbsp; işte tüm detaylar...

HULUSİ AKAR KİMDİR?

Hulusi Akar 1952 doğumlu ve nbsp; aslen Kayserili.1972'de Kara Harp Okulu'ndan, 1973'te de Piyade Okulundan mezun olan Hulusi Akar, 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982'de Kara Harp Akademisi'ni tamamlayan Hulisi Akar, 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı görevini ifa etti.
Hulisi Akar daha sonra sırasıyla 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

HULUSİ AKAR'IN ÖZGEÇMİŞİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir numaralı koltuğuna oturmaya hazırlanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar sıra dışı bir komutan olarak biliniyor. Orgeneral Akar vakit buldukça sınır birliklerini ziyaret ederek burada görev yapan askere moral veriyor. Orgeneral Akar denetlemeleri sırasında 2008 yılında 16 askerimizin şehit olduğu Aktütün'de de bir gece konaklamış ertesi gün de askerle birlikte kahvaltı yapmıştı.Türkiye'nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen ismi Hulusi Akar 1952 yılında Kayseri'de doğdu. 1972'de Kara Harp Okulu'ndan, 1973'te de Piyade Okulundan mezun olan Orgeneral Akar 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982'de Kara Harp Akademisi'ni tamamlayan Hulusi Akar, 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı görevini ifa etti.
Orgeneral Akar daha sonra sırasıyla 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2002'DE HARP AKADEMİSİ KOMUTANI OLDU
1998 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Hulusi Akar, Tuğgeneral olarak 51. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında tümgeneralliğe terfi ettikten sonra Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında Korgeneral olan Akar, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı görevini yürüten Hulusi Akar 2013 yılı Ağustos ayında itibaren olmak üzere Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

Yeni Genelkurmay başkanı belli oldu (HULUSİ AKAR KİMDİR)
nbsp;
ORGENERAL AKAR, GÜL'ÜN HEMŞEHRİSİ
Akar'ın dikkat çekici bir özelliği de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile hemşehri olması. En genç Kara Kuvvetleri Komutanlarından biri olan Orgeneral Akar'ın eşi diyetisyen. Orgeneral Akar'ın zinde formunu eşine borçlu olduğu söyleniyor. nbsp; Orgeneral Akar'ın zinde hali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekmiş bir resepsiyon sırasında karşılaştığı nbsp; Akar'a "Çakı gibisin" yorumunu yapmıştı. Kızı doktor olan Orgeneral Akar'ın oğlunun da yurt dışında finans alanında çalıştığı söyleniyor.
nbsp;
MAVİ KAPAK TOPLAYAN KOMUTAN
Orgeneral Akar'ın, Dağlıca Üs Bölgesi'nde nöbet mevziinde askerlerin boş pet şişe kapaklarını gazilere yardım maksadıyla toplaması dikkat çekmişti. Kampanya kapsamında toplanan kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelir, gaziler için kullanılıyor.
2019 YILINA KADAR TSK'NIN BAŞINDA
Orgeneral Akar'ın teamüllere göre 2019 yılına kadar TSK'nın nbsp; başında olması öngörülüyor. Orgeneral Akar'ın ardından gelecek isim de Türkiye'nin 100'üncü yıldönümünde TSK'nın başında olmuş olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...