Netanyahu'nun danışmanı Obama'dan özür diledi

Netanyahu'nun danışmanı Obama'dan özür diledi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Netanyahu'nun Medya Danışmanı olarak atanan Ran Baratz, Obama ve Kerry hakkında yazdığı yorumlardan dolayı özür diledi.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Baratz'ın, "ABD Başkanı, İsrail Cumhurbaşkanı ve diğer Amerikalı yetkililer hakkında Facebook'ta yazdığım incitici ifadelerimden dolayı özür diliyorum" dediği aktarıldı.

Netanyahu'nun medya danışmanlığı görevine çarşamba günü atanan Baratz, bu yorumları hakkında Netanyahu'yu daha önce bilgilendirmediği için de "üzgün olduğunu" belirtti.

Baratz, "Bu paylaşımlarım, alelacele ve mizah yollu yazılmıştır. Bu paylaşımları özel bir bireyin internette yazması uygundur ancak hükümette yer alan bir kişinin başka türlü davranması ve kendisini daha farklı ifade etmesi gerektiğinin çok iyi farkındayım. Önümüzdeki günlerde konuyu açıklığa kavuşturmak için Başbakan Netanyahu ile görüşme talebinde bulundum" ifadelerini kullandı.

Netanyahu da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Baratz'ın paylaşımları kesinlikle kabul edilemez ve ne benim pozisyonumu ne de İsrail hükümetinin politikalarını yansıtıyor. Baratz özür dileyerek konuyu netliğe kavuşturmak için görüşme talebinde bulundu" dedi.

Baratz'ın İran'la yürütülen nükleer görüşmeler sırasında Facebook'tan yaptığı paylaşımlarda, ABD Başkanı Obama'yı "anti-Semitist" olmakla suçladığı, ABD Dışişleri Bakanı Kerry için de "Zeka yaşı 12 yaşındaki bir çocuğu geçmez" ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Çarşamba günü Baratz'ın, Netanyahu'nun baş danışmanı olarak atanması İsrail muhalefeti tarafından eleştirilmiş ve atamanın iptal edilmesi istenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...