İsrail'in bir Filistinli genci daha katletti

İsrail'in bir Filistinli genci daha katletti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında 1 Filistinli öldürüldü.

Gazze Şeridi'nin sınır bölgesinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında yeniden başlayan olaylar sırasında 1 Filistinlinin öldüğü, 16 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Han Yunus'un doğusunda İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 23 yaşındaki bir genç öldü" dedi.

Gazze'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere, İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale ettiğini aktaran Kudra, söz konusu müdahaleler sırasında 16 Filistinlinin gerçek mermilerle yaralandığını, onlarcasının ise atılan gazdan etkilenerek zor anlar geçirdiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında bulunan birçok noktası cuma namazı sonrasında Filistinli göstericiler ile İsrail askerleri arasında yaşanan gerginliklere sahne oldu. Ambulanslar sık sık bölgeden yaralı Filistinlileri hastanelere taşıdı.

İsrail askerleri, Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler de askerlere taşla karşılık verdi ve sınırdaki tellere Filistin bayrağı asmaya çalıştı.


- Batı Şeria'daki gösterilerde onlarca Filistinli yaralandı

Öte yandan Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında yaşanan olaylarda onlarca Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 20 Filistinli gerçek veya plastik mermilerle yaralandı.

Açıklamada ayrıca gerçek mermilerle yaralanan 13 Filistinlinin hastanelere kaldırıldığı, atılan gazdan etkilenen onlarca kişiye ise Filistin Kızılayı ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...