Esad güçleri 2 bölgeyi geri aldı

Esad güçleri 2 bölgeyi geri aldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Esad güçleri muhaliflerin kontrolünde bulunan Halep'in güneyindeki Hadır ve Ays beldelerini geri aldı

Suriye'de Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle Halep'in güneyine saldıran Esed güçlerinin, muhaliflerin kontrolündeki Hadır ve Ays beldelerini geri aldığı bildirildi.
Halep'teki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya'nın hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Halep'in güney kesimlerine saldıran rejim güçleri Hadır ve Ays beldelerini ele geçirdi.
Söz konusu beldeler çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden kaynaklar, Hadır ve Ays beldeleri çevresinde silahlı muhalfilerle rejim birlikleri arasında yaşanan çatışmalarda 15 rejim askerinin öldüğünü, rejime ait çok sayıda askeri aracın da imha edildiğini belirtti.
Ays beldesi yakınlarında Tel Ays tepesinin muhaliflerin kontrolüne geçtiğine işaret eden kaynaklar, beldenin çevresinde rejim güçlerinin bulunduğu yerlere muhalifler tarafından füze ve havan toplarıyla saldırı düzenlendiğini aktardı.
Öte yandan Rus savaş uçaklarının bugün Halep'in Kafr Hamra bölgesindeki bir yerleşim yerine düzenlediği hava operasyonunda 15 sivilin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
Moskova yönetimi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in isteği üzerine 30 Eylül'den itibaren Suriye'de hava saldırıları düzenliyor.
Moskova, saldırılarda DAEŞ hedeflerinin vurulduğunu belirtirken, muhalifler bunu yalanlıyor ve Rusya'nın vurduğu hedeflerin yüzde 90'ında radikal örgütlerin yer almadığını ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...