Polis teröristlerle çatıştı, halk ise bakın ne yaptı!

Polis teröristlerle çatıştı, halk ise bakın ne yaptı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şırnak karıştı. Hendek kapatmaya giden polislere teröristler otomatik silahlar ateş açtı. Seslere duyan vatandaşlar ise sokağa dökülüp bakın ne yaptı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, PKK'nın kazdığı hendekleri kapatmak için sabahın erken saatlerinde zırhlı araç ve kepçelere mahalleye giren güvenlik güçlerine teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İdil İlçesi Yeni Mahalle'de, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendek, kurulan barikatları kaldırmak isteyen güvenlik güvenlik güçleri, bugün saat 05.00 sıralarında, mahalleye operasyon düzenledi. Çok sayıda zırhlı araç ve kepçelerle mahallelere giren güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 
 
BİR GRUP ARAYA GİRDİ
Çatışmanın duyulması üzerine toplanan bir grup, Yeni Mahalle'ye girerek, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristlerin arasına girerek güvenlik güçlerini engellemeye çalıştı.Polisin yaptığı anonslara rağmen toplanan grup dağılmamakta ısrar edince, polis zırhlı araçlarından havaya uyarı ateşi açıldı. Ancak toplanan grupta bulunanlar yine dağılmadı. Saat 08.30 sıralarına kadar devam eden gerginlikten sonra polis zırhlı araçları, konvoy eşliğinde siren çalarak mahalleden ayrıldı. 
 
ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEDİ 
Bu arada çatışma ve silah sesleri nedeniyle yüzlerce öğrenci okula gitmedi.Okula giden bir çok öğrenci ve öğretmenler de çatışma ortamının yolaçtığı gerginlik nedeniyle evlerine döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...