Kanada'da büyük yangın!

Düzenleyen:
Kanada'da büyük yangın!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kentinde etkili orman yangını tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamıyor. Otobana sıçrayan yangın nedeniyle 100 bine yakın insan evlerini terk etti.

Fort McMurray Bölge İtfaiyesi Şefi Darby Allen, 2 gün önce 3 bin hektarlık alanda etkili olan yangının hızla büyümeye devam ettiğini ve 10 bin hektarlık bir alana yayıldığını söyledi. Sputnik'in haberine göre McMurray’da şu ana kadar 2 bine yakın ev ve işyerinin tamamen yandığını, yanan işyerleri arasında bulunan bazı benzin istasyonlarında meydana gelen patlamaların yangının etkisini daha da artırdığını kaydeden Allen, bölgeden tahliye edilenlerin sayısının 88 bine ulaştığını bildirdi.

Allen, itfaiyecilerin en kötü yangınlar için kullandıkları "30-30-30" ifadesinin, hava sıcaklığının 30 derece, nem oranı yüzde 30 ve rüzgarın da 30 kilometreye ulaştığı vakaları tanımladığını dile getirerek, Fort McMurray için tam anlamıyla bu durumun yaşandığını ifade etti.
Otobana sıçrayan yangın nedeniyle 100 bine yakın insan evlerini terk etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da yaptığı açıklamada, Kanada halkının yangın felaketinde mağdur olanlarla birlikte olduğunu kaydetti. Federal hükümet olarak Alberta eyalet hükümetine yangın dolayısıyla her türlü yardımı yapacaklarını ifade eden Trudeau, "Fort McMurray sakinlerine sesleniyorum: Kanada sizinle" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...