İsrail Zaytouna gemisine müdahale etti!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Zaytouna gemisine müdahale etti!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede ettiğini doğruladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Rotasını değiştirmesi için yapılan çok sayıda çağrının reddedilmesinin ardından, Gazze ablukasını delmek niyetinde olan gemiyi donanma askerleri ziyaret ederek aramada bulundu" ifadesine yer verildi.

HERHANGİ BİR OLAY YAŞANMADI

Müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduğu savunulan açıklamada, Gazze ablukasının "meşru" olduğu ve gemideki kadın aktivistlerin bunu "hukuksuz şekilde delmek istediği" öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca müdahale sırasında herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.

İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede bulunduğunu bildirmişti.

Hansson, "Kadın barış aktivistlerini taşıyan Zaytouna gemisi ile iletişimi yaklaşık bir saat önce yitirdik. İsrail donanmasının Zaytouna'ya, Gazze'nin 40 ila 50 mil açıklarında müdahale ettiği ve gemiyi Aşdot Limanı'na doğru çekmeye başladığı bilgisine ulaştık." ifadelerini kullanmıştı.

Kendisinin ekibiyle Strazburg'da bulunduğunu ve Avrupalı politikacılara filoya destek mektuplarını imzalatmaya çalıştığını belirten Hansson, şu ana kadar çok sayıda Avrupalı parlamenterin destek mektubunu imzaladığını ifade ederek, "Tüm insanları sosyal medya ve diğer sivil platformlar üzerinden bizi desteklemeye ve İsrail üzerinde baskı oluşturmaya davet ediyorum." diye konuşmuştu.

İSPANYA'DAN YOLA ÇIKTI, İÇİNDE SADECE KADINLAR VAR

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan gemide sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyordu.

 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...