Street Fighter Hakan kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Oyungezer
Street Fighter Hakan kimdir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / Oyungezer

Street Fighter Hakan karekteri kimdir? Street Fighter sevenlerinin bildiği isim Türk oyun karekteri Güreşçi Hakan'dır. Kendi yağlarının tanıtımı için güreşi seçmiştir. Böylelikle Street Fighter 4 serisine adını yazdırmıştır. Street Fighter Hakan karekteri kimdir?

Street Fighter Hakan karekteri kimdir? Street Fighter sevenlerinin bildiği isim Türk oyun karekteri Güreşçi Hakan'dır. Kendi yağlarının tanıtımı için güreşi seçmiştir. Böylelikle Street Fighter 4 serisine adını yazdırmıştır. Street Fighter Hakan karekteri kimdir? Street Fighter sevenler (ki bunlar oldukça fazla kişiler) uzun bir süredir kaliteli bir yapımın beklentisi içindeydiler. Geçen seneler içinde elbette beğenilen ve kendini oynatan yapımlar çıktı ancak “işte Street Fighter bu” dedirten bir oyun serinin ikinci ayağından beri gelmemişti. Street Fighter 4 işte tam da bu noktada, umudu kestiğimiz anda girdi hayatımıza. Sanatsal grafikleri vardı bir kere, her bir dövüş usta bir ressamın hayal gücünden fırlamıştı adeta. Sonra nereden geldiğini bilir bir havası vardı, Street Fighter’ın ne olduğunu bilen ve çok daha iyisini yapan unsurlarla bezenmişti dört bir tarafı. Herkes çok sevdi onu, bayıldılar… Ama o yetinmedi bununla, “Daha iyi olabilirim” dedi ve şimdi alem-i cihana en iyinin kim olduğunu göstermek üzere yeniden geliyor.

Super Street Fighter 4’ün selefinden pek çok farkı var ancak biz ilk olarak hepimizi en çok heyecanlandıran yenilikten, Hakan’dan bahsedeceğiz. Yeni oyunla birlikte mevcut 25 karakterin üzerine 10 yeni karakter eklenecek ve bunlardan biri de Kırkpınar yağlı güreşçisi Hakan. Aslında bir Türk karakteri Street Fighter serisinde görmek oldukça enteresan olsa da düşünüldüğünde çok da saçma değil çünkü bakıldığında dünyada bu oyunu en iyi oynayan isimler arasında pek çok Türk var ve Capcom bu başarıyı bir şekilde ödüllendirmek istemiş olabilir. Street Fighter’ın özelliği pek çok farklı dövüş stilinden karakteri bir araya toplamak olduğundan yağlı güreş gibi oldukça uç noktada bir sporu bu yelpazeye eklemek her anlamda başarılı bir adım olarak düşünülebilir. Hem Türk oyuncuların kalbini kazanırken hem de diğer tüm oyunculara hiç tatmadıkları bir oynanış zevki sunma imkanı yakalayacaklar.

Street Fighter Hakan kimdir?

Hakan hakkında şu an için oldukça az şey biliyoruz zira oyunun resmi sitesinde bile henüz karakter bölümüne eklenmiş değil kendisi. Ancak tanıtım videosunu dikkatli inceleyerek pek çok detay yakalayabiliriz hakkında. Dış görünüş olarak oldukça heybetli bir yapısı olan güreşçimiz, güneşin altında yağlanmış olması nedeniyle kırmızı bir deri rengine sahip. Bu kırmızılık biraz abartılmış olsa da göze çok kötü görünmüyor ama saçları biraz garip gelmedi değil açıkçası. Kafasına monte edilmiş mavi legolara benzeyen saçları ve bu saçlarla birleşen ince mavi bıyığı da kırmızı derisine eklenince hafif iblis vari bir görüntüsü var Hakan’ın. Ancak görüntüsüne inat pamuk gibi bir kalbi olduğu ortada çünkü 7 tane kız çocuğu babası ve onları çok sevdiğini bağıra bağıra söylemekten hiç çekinmiyor. Tabii bu görüntüsü nedeniyle hemen bazı çevrelerden “biz öyle değiliz!” sesleri yükseldi ama insaf yahu yıllardır Brezilya’yı Blanka temsil ediyor, bir tane Brezilyalı çıkıp da; “Biz yeşil değiliz, top gibi de dönmeyiz ayrıca” dedi mi?

Street Fighter Hakan kimdir?

Street Fighter 4’de yer alan karakterlerden bazıları ana hikayeye doğrudan etki ederken bazıları  tamamen alakasız bir şekilde kendi hallerinde turnuvaya katılıyor. Hakan da ana hikaye ile hiç ilgisi olmayan, tamamen kişisel zevkleri için bu turnuvaya katılmış birisi. Dünya’nın en büyük yenilebilir yağ üreticisinin sahibi olan ve aynı zamanda Türkiye’de yağlı güreş konusunda bir numara olan Hakan’ın yolu, dünyanın en kusursuz yağ tarifini ararken Street Fighter turnuvasıyla kesişiyor. Diğer hiçbir karakter ile bir alıp veremediği olmadığı gibi tek istediği biraz eğlenmek ve küçük kızları ile biricik karısını gururlandırmak. İşte tam bir Türk erkeği, gel buraya Hakan alnından öpeceğim.

Oynanış özelliklerine geldiğimizde ilk göze çarpan oyundaki bütün karakterlerden daha benzersiz hareketlere sahip olması. Yağlı güreş yapması nedeniyle sürekli kendini yağlaması sonucu aşırı kaygan bir vücuda sahip ve bunu sonuna kadar kullanıyor. Yerden kayma hareketini yaparken yağlı göğsünü kullanıyor örneğin veya rakibini tutmak isterken yanlışlıkla(!) elinden kaydırıyor ve uçup kafayı gözü dağıtıyor zavallı. “Oil Coaster” ve “Oil Combination Hold” isimli iki ultraya sahip olan Hakan,  özellikle bu hareketleri sırasında yağın bütün avantajlarını kullanıyor ve stil olarak son derece eğlenceli şekillerde rakipleriyle dalga geçiyor. Evet gösterilen videoda rakiplerin surat ifadelerinden anlayabileceğimiz kadarıyla güreşçimiz, rakipleriyle dalga geçmekten keyif alan birisi ve bu da demektir ki online mücadeleler sırasında bizi son derece keyifli anlar bekliyor.

Zangief, Abel, El Fuerte gibi karakterlerin dahil olduğu “yakalayıcılar” kategorisine dahil olan Hakan, heybetli yapısına inat son derece hızlı bir görüntü sergiliyor. Bizim için özel olmasını bir yana bırakırsak, objektif olarak baktığımızda da son derece güçlü bir karakter olduğu ve doğru kullanıldığında önünde kolay kolay durulamayacağı aşikar. Zaten eklenen en son karakter olması ve kendisine özel tanıtıma sahip tek yeni karakter olması ile de Capcom’un onun üzerine çok fazla düştüğünü tahmin edebiliriz. Sonuç olarak –tamamen kendi görüşüm- mevcut 35 karakter içinde en orijinal karakter olan Hakan, yeni oyunda hepimizi bekliyor olacak.

Hakan’ı bir kenara bırakırsak 9 yeni dövüşçü Super Street Fighter 4’de sahne almaya hazırlanıyor. T. Hawk (SSF II ve Alpha 3), Adon (SF ve Alpha serisi), Ibuki (SF III), Guy (Final Fight ve Alpha serisi), Cody (Final Fight ve Alpha serisi), Dee Jay (Alpha 3 ve SSF II), Dudley (SF III), Makoto (SF III: 3rd Strike) ve Hakan gibi yeni bir karakter olan Juri, diğer 25 karakter ile birlikte seçilebilir olarak oyunda yer alacaklar. Eski karakterleri bir kenara ayırıp yeni bir karakter olan Juri’den bahsedecek olursak; Hakan’a benzer bir şekilde Juri de Koreli oyuncuları mutlu etmek için oluşturulmuş zira ilginç ama tüm Street Fighter serisindeki ilk Koreli dövüşçü olacak Juri. Ana hikayenin tam göbeğinde yer alacak olan bu yeni dövüşçü tamamen şeytani özellikleri ile ön plana çıkıyor. Yine ilginç bir şekilde bütün seri içinde Tae-Kwon-Do (bizim deyimle tekvando) dövüş stilini kullanacak ilk karakter olacak.

Karakterlerin yanında 4 tane de yeni oyun modu geliyor devam oyunu ile birlikte. Bu modlardan ilki “Team Battle” ve bu modda oyuncuların puanlarına göre belirlenmiş takımlar halinde savaşarak ekip ruhunu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Eklenen bir diğer mod “Replay Channel” ve aslına bakarsanız oldukça enteresan bir yapısı var. Dünyanın dört bir tarafında yapılan mücadelelerin anında kaydedildiği bu bölüme girip işin ustalarından taktikler kapabileceğiz ve bu sayede “yahu bu adamı nasıl yeneceğiz?” gibi soruları sorup, rezil olmaktan da kurtulacağız. Eklenen modlardan bana göre en zevklisi olanı ise “Endless Battle”. Bu bölümde iki kişi dövüşürken diğerleri sıraya giriyor ve kazananla dövüşmek üzere bekliyorlar. Kazanan sürekli ringde kalıp yeni dövüşçüyü beklerken, kaybeden sıranın en sonuna gidip intikamını almayı bekliyor ve bu döngü nedeniyle dövüş hiç bitmiyor. Amaç ise en uzun süre ringde kalıp, “Beni yıkacak kimse yok mu ulen?” diye bağırabilmek. Son mod ise aslında bir oyun modu sayılmaz daha çok nostaljik bir geri dönüş diyebiliriz. Eskilerin hatırlayacağı “araba parçalama” ve “varil pataklama” bonus bölümleri Super Street Fighter 4 ile geri dönecek ve bizleri yanağımızdan süzülen bir damla yaşla birlikte mesut eyleyecek.
 
Ultralar bu oyunda çok büyük bir önem arz ediyor ve iyi kullanıldığında fark yaşatıyorlar. İlk oyunda her karakterin kendisine özel tek bir ultrası vardı ancak bu oyunla birlikte o da değişiyor ve her karaktere yeni bir ultra geliyor. İki ultra demek aslında oynanışın tamamen değişmesi demek bir şekilde çünkü farklı yer ve zamanlama ile farklı etkileri olacağını tahmin ettiğim bu ultralar ile seçenekler sınırsız bir hal alıyor ve mücadelelerin yapısı kökten değişiyor. Bu da ilk oyunu yalamış yutmuş olanların bile yeniden bir alışma sürecine ihtiyaçları olacak demek. Gelsin uykusuz geceler…

Super Street Fighter 4 ilk duyurulduğunda kimse bu oyunun neden kutulu olarak çıktığını anlayamamıştı zira herkes indirilebilir içerik olacağını bekliyordu. Ancak açıklanan her yeni özellikle birlikte yapım, bir eklenti paketi değil, kendi ayakları üzerinde sağlam bir şekilde duran yepyeni bir oyun olduğunu herkese ispat etti. 10 yeni karakter, 4 yeni mod, her karaktere yeni bir ultra ve hepsine en yenisinden kıyafet seçenekleri ile SSF4, zaten gözümüze kusursuz gelen halinden çok daha kusursuz bir şekilde 30 Nisan’da piyasaya çıktı.

Hakan (Street Fighter)
Hakan, Street Fighter'ın ilk Türk karakteridir. Kendisi bir yağlı güreşçi olup dövüş turnuvasına katılmasının amacı da kendi ürettiği yağların dünya çapında tanıtımını yapmaktır. En büyük rakibi ise eski dostu olan ama güreş stili konusunda anlaşamadığı Eduard Honda'dır. Yürümedeki yavaşlığı kendisinin en büyük dezavantajıdır.7 tane çocuğu vardır. Super Street Fighter 4'de oyuna eklenmiştir

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: Oyungezer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...