THY'nin yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi kimdir? Bilal Ekşi nerelidir?

Düzenleyen:
THY'nin yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi kimdir? Bilal Ekşi nerelidir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Hava Yolları genel müdürlüğü görevine atanan Bilal Ekşi kimdir? THY'de Temel Kotil'den boşalan genel müdürlüğe Bilal Ekşi getirildi. Daha önce de THY'de çeşitli görevlerde bulunmuştu. Temel Kotil'in yerine Bilal Ekşi getirildi. Bilal Ekşi kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşındadır?

THY'de Temel Kotil'den boşalan genel müdürlük koltuğuna Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi getirildi. Ekşi daha önce de THY'de çeşitli görevlerde bulunmuştu. Bilal Ekşi Türk Hava Yolları'nda (THY) yeni genel müdür oldu. Temel Kotil'in görevi bırakmasının ardından genel müdürlüğe Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi getirildi. Bilal Ekşi önceki yıllarda THY'de çeşitli kademelerde üst düzeyler görevler almıştı. Türk Hava Yolları genel müdürlüğü görevinden ayrılan Temel Kotil'in yerine Bilal Ekşi'nin geleceği yönünde duyumlar öne çıkıyor. Uzun yıllar THY'ye hizmet veren Temel Kotil artık Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) genel müdürü olarak görev yapacak. Yerine geçecek Bilal Ekşi kimdir? Eğitimi,nereli ve kaç yaşında olduğu haberimizde. Temel Kotil veda mesajı yayınladı.

Uçak mühendisi Temel Kotil artık TAI için çalışacak. Boş kalan THY genel müdürlüğü koltuğuna ise büyük ihtimalle Bilal Ekşi oturacak. Şu an Sivil Havacılık genel müdürü olan Bilal Ekşi Rize doğumlu. Kulislerde adı geçen genel müdürün hayatı ve biyografisi haberimizde. Peki Bilal Ekşi Kimdir?

Türk Hava Yolları’nın 2005’ten bu yana genel müdürlüğünü yapan Temel Kotil’in görevinden ayrılacağı kesinleşti. Kararın, yarın öğleden sonra yapılacak yönetim kurulu toplantısında alınması bekleniyor. Temel Kotil’in yerine THY’nin yeni genel müdürlüğü için Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin adı kulislerde öne çıkıyor.

Uçak mühendisi olan Doç. Dr. Temel Kotil’in yeni görevi ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) genel müdürlüğü olacağı öğrenildi. Halen Kotil, TAI’nin yaklaşık bir yıldır yönetim kurulu üyesi.

Kotil’in yerine de Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi atanacak. Bilal Ekşi SHGM’nin başına geçmeden önce THY’de Yer Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, sonra da THY Teknik ile Pratt&Whitney’in ortak motor bakım şirketi olan Turkish Engine Center (TEC) genel müdürlüğü yapmıştı.

BİLAL EKŞİ KİMDİR?
Kendi dili ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesinde hayatını anlatan Bilal Ekşi:

1968 yılında Rize’nin İkizdere ilçesinde doğdum. Lisans Eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde 1989 yılında tamamladım. İş hayatıma üniversiteyi bitirdiğim yıl TCDD’nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başladım.

1994 yılında İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Elektronik Atölyesi Şefliği’ne getirildim. Bu görevimde Raylı Taşıma Sistemlerinin tüm elektronik sistemlerinin bakım onarım ve proje sorumluluğu gibi görevler üstlendim. 1995 –1996 yılları arasında İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Atölye Müdür Yardımcılığı, 1996 – 2003 yıllarında ise Atölye Müdürlüğü yaptım. Atölye Müdürlüğüm süresince Elektronik, Elektrik ve Mekanik Atölyelerinin sevk idaresi ile Metro Tramvay araçları ile tüm elektronik sistemlerin bakım, onarım ve arızalarının yapan ekibinin yönetimi, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projelerini yürütme görevini üstlendim.

2003 yılında Türk Havayolları A.O’nda Revizyon Atölyeleri Başkanlığı’na getirildim. Revizyon Atölyeleri Başkanlığında, kadrosu 550 teknisyenden ve toplam 4 müdürlükten oluşan, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik ettim.

2005 yılında ise THY A.O 'da Yer İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildim. Toplam 2250 kişiden oluşan bir organizasyonun sorumluluğunu yürüttüm ve özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarda bulundum.

2008'DE THY TEKNİK'E ATANDI
2008- 2009 yılları arasında getirildiğim THY Teknik A.Ş 'de İşletme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevim çerçevesinde de toplam 1900 teknisyen ve mühendis kadrosundan oluşan organizasyonun liderliğini üstlendim.

2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü yaptım.

2010- 2011 döneminde ise Turkish Engine Center Genel Müdür Yardımcılığı ve bu görev kapsamında Kalite, İş Geliştirme, EH&S birimlerinin sorumluluğunu üstlendim.

Ulaştırma Bakanlığı’nın 8 Nisan 2011 tarih ve 2011/282 sayılı kararı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne atandım.

Türk Hava Yolları genel müdürlüğü görevine atanan Bilal Ekşi kimdir? THY'de Temel Kotil'den boşalan genel müdürlüğe Bilal Ekşi getirildi. Daha önce de THY'de çeşitli görevlerde bulunmuştu. Temel Kotil'in yerine Bilal Ekşi getirildi. Bilal Ekşi kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşındadır?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...