Kanada Meksika'ya vizeyi kaldırdı

Düzenleyen:
Kanada Meksika'ya vizeyi kaldırdı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Meksika vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırıldığını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Meksika vatandaşlarına  uygulanan vizenin kaldırıldığını açıkladı.Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, vize uygulamasının  kaldırılması kararının, Kanada'nın Meksika ile olan dostluğuna verdiği önemin bir  göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, kararın, Kanada'nın turizm bölgesi olarak rekabet gücünü  artırmasına da katkıda bulunacağı kaydedildi. Meksika vatandaşlarına vize muafiyeti ile ilgili Kanada Dışişleri  Bakanı Stephane Dion da "Kanada ve Meksika'nın zengin ve köklü bir ilişkisi var.  Vize şartının kaldırılmasının gençlerin hareket kabiliyetlerini artıracağından,  eğitim ve refah olanaklarını kolaylaştırarak iki ülke arasındaki ilişkileri  geliştireceğinden eminim." dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 2015 seçim kampanyası sırasında, eski  Başbakan Stephen Joseph Harper tarafından 2009 yılında ülkedeki suç vakalarını  artırdıkları gerekçesiyle Meksika vatandaşlarına uygulanan vize şartının  kaldırılacağı sözünü vermişti. Trudeau, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena  Nieto'nun geçen haziran ayında Kanada'yı ziyareti sırasında, vize uygulamasını 1  Aralık 2016 tarihinden itibaren kaldıracaklarını açıklamıştı.

Kanada'nın Meksika vatandaşlarına vize uygulamasına son verme kararına  karşılık, Meksika da deli dana hastalığı nedeniyle, Kanada menşeli sığır  ürünlerine koyduğu yasağı kaldırmış ve aldığı kararla Kanada'da yetiştirilip  işlenen tüm sığır ve sığır ürünlerine pazarını açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...