İngiliz’e İngilizden tokat gibi cevap

Düzenleyen:
İngiliz’e İngilizden tokat gibi cevap

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Almanya’dan sonra İngiltere de delilleri yetersiz buldu. Antalya’da bulunan eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ise “Darbe girişiminde hiç şüphe yok ve gün gibi ortada ki FETÖ’nün dahli var” dedi

Almanya İstihbarat Başkanı’ndan sonra 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ ile ilgili bir şüpheli açıklama da İngiltere Parlamentosu’ndan geldi. İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarasının Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan 79 sayfalık raporda, iki ülke arasındaki ticari, savunma sanayi ve güvenlik alanındaki ilişkiler ele alındı. Türkiye’nin merkezi önem taşıyan bölgesel bir güç olduğu değerlendirmesi yapılan raporda, Türkiye’nin alacağı kararların bölgenin geleceğini de belirleyeceği ifade edildi. Raporun darbe girişimiyle ilgili bölümde, “İngiltere Dışişleri Bakanlığının Ankara’ya verdiği hızlı destek, Türkiye’de İngiltere yakın bir müttefik ve dost olarak algılandı” denildi. 

YETERLİ BİLGİLERİ YOKMUŞ!
Ancak raporda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda, “Türkiye’nin FETÖ ile darbe girişimi arasındaki ilişki konusunda bildirdiklerine inanıyoruz. Ancak FETÖ konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz” denildi. İngiliz hükümetine tavsiye niteliğine sahip rapor kaleme alınmadan önce komisyon üyeleri Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü. 

ESKİ İNGİLİZ BAKAN: FETÖ YAPTI
Bu arada İngiliz Parlamentosunun raporuna tokat gibi bir cevap İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’dan geldi. Antalya’da bulunan Straw söz konusu raporun sorulması üzerine, “Bu örgütün nasıl iki ayrı yüzü olduğuna dair bir sürü kişiyle konuştum. İyi yüzü, bir de çok kötü yüzü. Birçok kişi iyi yüzlerini gördü; yani açtıkları okullar ve eğitim alanındaki faaliyetlerle. Bu da örgüte katılmak için insanlara çekici gelen kısmıydı. Ama görünen yüzün altında, bu örgütün demokrasiyi yıkmak için demokrasinin temellerini baltalamaya çalışan çok karanlık bir yüzü var. Örgüt, Fetullah Gülen’in liderliğinde bir Türk tarafından yönetildiği için, örgüt asıl tehdidi Türkiye için ve Türkçe konuşulan bölgeler için oluşturuyor. Mesela İngiltere için direk bir tehlike arz etmiyor. Esas tehlike Türkiye’de. FETÖ’nün darbe girişimine dahli gün gibi ortada” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...