HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kolay ev baklavası tarifi.. Basit çıtır baklava tarifi, baklava nasıl açılır?

Düzenleyen: /
Kolay ev baklavası tarifi.. Basit çıtır baklava tarifi, baklava nasıl açılır?
Ev Baklavası Tarifi, Kolay Ev Baklavası Nasıl Yapılır, Ev Baklavası Hamuru Nasıl Açılır, Ev Baklavası Hamuru Tarifi, Çıtır Baklava Nasıl Açılır, Baklava Tarifi, Bayramda Baklava Tarifi, Kolay Baklava Tarifi, Baklava Nasıl Açılır, Baklava Katları, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kolay ev baklavası tarifi, çıtır baklava nasıl açılır, ev baklavası hamuru nasıl açılır gibi konular Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte ev hanımları tarafından araştırılıyor. 2019 Kurban Bayramında hazır baklava almak yerine evde kendisi baklava açmayı tercih edenler en doğru tarif ve ölçüleri merak ediyor. Ev baklavası tarifi, ev baklavası nasıl yapılır, ev baklavası hamuru tarifi, çıtır baklava nasıl açılır, baklava hamuru tarifi gibi merak edilenler sizlerle...

Kolay ev baklavası tarifi, kolay baklava tarifi öğren, çıtır ev baklavası nasıl açılır, ev baklavası hamuru nasıl açılır, ev baklavası hamuru tarifi, çıtır baklava nasıl açılır gibi konular özellikle ev hanımları tarafından Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte araştırılıyor. Hazır baklava almaktansa evde baklava açmak isteyen, çıtır baklava açmak isteyenler internetten en doğru tarifi araştırıyor. İşte Kurban Bayramında misafirlerinize ikram etmek için kolayca hazırlayabileceğiniz ev baklavası tarifi...

KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ

Yaklaşan Kurban bayramıyla birlikte bayram planları da yapılmaya başlandı. Misafirlere hazırlanacak ikramlar da bu planların en önemli parçasını oluşturuyor.

MALZEMELER

Mısır nişastası
200 gram margarin
Aldığı kadar un
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
1 adet kabartma tozu
​1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

EV BAKLAVASININ YAPILIŞI
 
Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı ,bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.

Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.

Kolay ev baklavası tarifi.. Basit çıtır baklava tarifi, baklava nasıl açılır?

BIÇAK NASIL BİLENİR? EVDE KOLAY BIÇAK BİLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz.İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.

Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz.

Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.

Tekrar robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.

Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.

Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Not:Bilindik şerbet hazırlama şeklinde olacak.

Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

Kolay ev baklavası tarifi.. Basit çıtır baklava tarifi, baklava nasıl açılır?

EV BAKLAVASI PÜF NOKTALARI

Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Genellikle 40 kat yufka açılır. Yufkanın o kadar ince açılması durumunda da dayanıklı olabilmesi için yeterli miktarda yumurta kullanmanız gerekir. Hamurda sert buğday unu önerilir.

Baklavanın kıtır olmasını isterseniz hamura yarım limon suyu ekleyin.

Tereyağı baklavanın lezzetini artırır. Tereyağı tercih etmiyorsanız, süt oranı yüksek margarin de kullanabilirsiniz.

İçi ve üzerine serpmek için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olması gerekir. Mükmünde yeni hasat ürünler kullanın.

Mümkünse baklavayı odun ateşinde pişirmeniz gerekir. Bunun için hazırladığınız baklavayı mahallenizdeki fırında pişirtebilirsiniz.

Şerbete katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbeti yufkalar soğuduktan sonra dökmelisiniz. Yufkalar sıcakken dökerseniz hamurlaşabilirler. Soğukken dökerseniz baklava tam kıvamında olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...