Fatih Terim'den Arda ve Emre Can açıklamaları

Fatih Terim'den Arda ve Emre Can açıklamaları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Emirates Cup kapsamında İngiltere'de bulunan Fatih Terim basın toplantısı düzenleyerek Arda Turan ve Emre Can transferlerini değerlendirdi.

Emirates Cup için İngiltere'nin Londra kentine giden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, basın mensuplarının karşısına çıktı. Tecrübeli çalıştırıcı, transfer çalışmaları ve listedeki yönetimden istediği Türk oyuncuların başka takımlara imza atmasıyla ilgili olarak, "Türk oyuncu için yönetim tarafından istediğimizin yapılmadığını söylemek doğru olmaz. Uğraştılar. Alper Potuk konusunu biliyorsunuz. Emre Can için Bayern Münih gözünün önünde, kendi liginde olmasını istedi. Emre, genç ve yetenekli bir futbolcu. Ancak olmazsa olmaz değil. Türk basını biraz abarttı. 6 Eylül'e kadar zamanımız var. İstediğimiz genç oyuncular var" dedi. Gündemden inmeyen Arda Turan transferine değinen Terim, "Arda ile ilgili çok spekülasyon olmaması lazım. Bu iş olsa da, olmaması lazım. Arda, çok küçüklükten beri oyuncum. Artık bu konuyu kapatmak lazım. Arda Galatasaray'ın çocuğudur. Bu transfer her zaman denenecektir. Doğal bir şey olarak kabul edilmeli" ifadelerini kullandı. nbsp;Galatasaray Teknik Direktörü, hazırlık maçlarında yaşanan savuma hataları için, "Son zamanlarda attığımızdan fazlasını yediğimiz için Napoli maçında eleştiriler gelmesi normal. Takım savunması adına iyi işler yapmadık. Bazı arkadaşların daha çok çalışmaya ihtiyacı var. Ama ferdi hatalar bizim için iyi. Takım olarak hata yapmaktansa ferdi hata daha iyi. Atak oyundan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Ama zaman zaman en büyük Avrupa başarılarını doğru defans yaparak kazandık. Dany ile Chedjou iki yabancı olarak yan yana oynar mı? Bu önemli" şeklinde konuştu. Fatih Terim, TFF'nin 6+0+4 kararıyla ilgili olarak ise "Ligde 6 yabancıyla oynayacak olmak dezavantaj. Çok mantıklı olduğunu hiç söylemedim, hala da söylemiyorum. Olaya sadece 6 yabancı olarak bakarsak çok yanılırız. Dünya yedek kulübesini biraz daha arttırmak için uğraşıyor. Yedek kulübesinde oturmak umut kaynağıdır, ama tribüne gönderilmek oyuncunun moralini bozar. İstediğiniz verimi alamazsınız. Büyük kulüpler zor kaybeden kulüplerdir. Kazanan kadroyu değiştirir misiniz? Ama şimdi değiştirmek zorundasınız. İlk 11'de olmadığını gören yabancı kendisini bırakacaktır. Bu bizim için zor olacak. Tribüne giden her arkadaş hem psikolojik hem fizyolojik olarak sorun yaşayacaktır. Belki bir iki mevkide rotasyon yapabilirsiniz ama bu durum iç açıcı gelmiyor. Bu kadar önemli bir kararı bizlere danışmadan almak sağlıklı bir karar değil. Türk futbolcu yetişmediği için alındıysa, kısır ve sığ bir karar. Yabancı sınırı transferi de etkiliyor. Elinizdeki kalan yabancıları göndermeden imzalayamıyorsunuz. Bizim gibi büyük kulüpler her zaman transfer kovalamak zorundadır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...