Diyarbakır Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Diyarbakır seçim sonuçları, oy oranları | Diyarbakır kim kazandı?

Düzenleyen:
Diyarbakır Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Diyarbakır seçim sonuçları, oy oranları | Diyarbakır kim kazandı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Diyarbakır yerel seçim sonuçları 2019! 31 Mart Diyarbakır oy oranları, Diyarbakır kim kazandı 31 Mart... Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için süren kıyasıya rekabet sona eriyor! 31 Mart seçim sonuçlarına göre Diyarbakır'da belediye başkanı kim olacak merakla bekleniyor. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakının adaylarından hangisi başkan olarak seçilecek? AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cumali Atilla ile CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veysi Aghan en büyük adaylar! Cumali Atilla kazandı mı, Veysi Aghan yüzde kaç oy aldı gibi detaylar, yasak kalkar kalkmaz tg.com.tr'de sizlerle buluşacak.

Diyarbakır seçim sonuçları 2019, Diyarbakır yerel seçim sonuçları, 31 Mart Diyarbakır kim kazandı, Diyarbakır oy oranları, Diyarbakır belediye başkanı kim oldu, Diyarbakır AK Parti oy oranı, Diyarbakır Cumali Atilla  kazandı mı, Veysi Aghan kimdir... 31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen iller arasında Diyarbakır ilk sıralarda yer alıyor. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla ile CHP adayı Veysi Aghan  arasında geçmesi beklenen yarışın galibi kim olacak? 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? Diyarbakır yerel seçim 2019 sonuçlarına göre kim önde? 2019 yerel seçimleri sonuçları heyecanla beklenirken Diyarbakır oy oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kim kazandı? Yasak kalkar kalmaz Diyarbakır oy oranları, Diyarbakır kim kazandı gibi merak edilen bilgiler haberimizde olacak...

81 İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL İLÇELERİ SONUÇLARI

Diyarbakır Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Diyarbakır seçim sonuçları, oy oranları | Diyarbakır kim kazandı?

AK PARTİ DİYARBAKIR ADAYI CUMALİ ATİLA KİMDİR?

Cumali Atilla, 1964 yılında Elazığ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. Atilla, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulundu. Atilla, Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırasıyla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Konya Beyşehir, Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Etimesgut Kaymakamı olarak kamu hizmetine devam ederken kayyum olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atandı.

Diyarbakır'da görevine başlamasının ardından Atilla şu mesajı paylaşmıştı; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, "İşimiz Gücümüz Diyarbakır" ve "İsteyince Oluyor" sloganları ile çıktığımız yolda, şehrimizin fiziki, ekonomik, sosyal, ve kültürel her yönüyle gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürürken, Diyarbakır'ın çağdaş, yaşanabilir, tertemiz bir şehir olması için gayretle çalışıyoruz. Özkaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendirerek, yaptığımız yatırımlarla Diyarbakır'ımıza hak ettiği hizmetleri yapmaya gayret gösteriyoruz. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışından hareket ederek "Bu şehri, bu şehirde yaşayanlarla yöneteceğiz ve herkesin sesine kulak vereceğiz" ilkesiyle siz değerli hemşehrilerimizle beraber; sizlerin huzur ve refahı için her türlü gayreti gösteriyoruz. Dürüst, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olup; güler yüzlü, etkin ve kaliteli bir hizmet için, çalışmalarımızı en güzel şekilde sürdürüyoruz. Takım ruhuyla, istişareye dayalı ve ortak akılla hareket ederek siz değerli vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişlerinde bulunuyoruz.

Temel hizmet görevlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımıza eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetler de sunuyoruz. Amacımız siz değerli hemşerilerimizin huzur içerisinde, belediyecilik hizmetlerimizin her alanında en azami şekilde yararlanmanızdır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde göreve başladığımız ilk günden itibaren Peygamberler ve Sahabeler Şehrimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehre ve bu şehrin kadirşinas insanlarına hizmet etmeyi şerefli bir görev olarak görüyoruz. Diyarbakırımızın hak ettiği hizmetleri vatandaşlarımıza sunarken şeffaf, hesap verebilir, kapsayıcı ve kimseyi ötekileştirmeyen belediyecilik anlayışımızla bunu gerçekleştiriyoruz.
Biz belediyecilik hizmetlerimizi tüm vatandaşlarımıza sunarken vatandaşlarımızı ötekileştirmeden belediye kaynaklarımızı şehrimiz ve halkımız için kullanıyoruz. Bu süreçte belediyemizden farklı beklentileri olan bazı çevrelerin belediyemizi hedef alan söylemlerin içerisinde olduklarını açık bir şekilde görüyoruz.

Bilinmelidir ki belediyemiz halkımızın ve devletimizin bize emanetidir. İçerisinde yetiştiğimiz kültürün bize kazandırdığı anlayışla emanetin kutsi yükünü omuzlarımızda hissederek bu emanete sahip çıkmaya ve kaynaklarımızı kuruşu kuruşuna kıymetli Diyarbakırlılarımızın hizmetinde kullanmaya gayret ediyoruz. Daha güzel bir Diyarbakır'a birlik ve beraberlik içerisinde umut ve azimle ulaşacağımıza olan en içten inancımızla tüm kıymetli Diyarbakırlılarımıza saygı, sevgi ve muhabbetlerimizi sunarız.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ OY NASIL KULLANILIR?

Sandık başkanından pusula ve zarfı alırken, yazılı veya evet mührü yazılmış olmadığını kontrol edin. Tarafınıza görevliler tarafından verilecek stampa ve mühürle oy vermek için kullanılan paravanın arkasına geçin ve kimi istiyorsanız, o parti ya da bağımsız adayın isminin altındaki yuvarlak boşluk alana bastırın. Net şekilde çıktığını gördükten sonra mürekkebin kurumasını bekleyin ve mührün geldiği yer dışarıda kalmayacak şekilde, düzgünca katlayarak, zarfa yerleştirin. Paravandan çıkın ve oyunuzu sandığa atın.

OY PUSULASINI YIRTMAYIN

Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da geçerli kabul edilmeyecek. Ayrıca bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde evet ya da tercih mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz sayılacak.

SADECE ZARF VE OY

Yüksek Seçim Kurulu, zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak. Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında oy pusulasının yırtılması, bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması durumunda oylar geçerli sayılacak. Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapılmadığının anlaşılması durumunda, bu oy geçerli kabul edilecek.

ÖNCELİKLİLER

Hamile, hasta, engelli ve yaşlı seçmenler kuyrukta bekletilmeden oy kullandırılacak. Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine giremeyecek. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek.

OY VERMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER HANGİLERİ

Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

SEÇİM YASAKLARI

Seçim Takvimi'ne göre, 21 Mart'ta başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım yasaklar 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek.

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla ya da internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek.

Oy verme gününden önceki 10 gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde ya da vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtılması yasak olacak.

.

.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...