Malatya yerel seçim sonuçları 2019! 31 Mart Malatya Seçim sonuçları, oy oranları | Malatya kim kazandı?

Düzenleyen:
Malatya yerel seçim sonuçları 2019! 31 Mart Malatya Seçim sonuçları, oy oranları | Malatya kim kazandı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Malatya yerel seçim sonuçları 2019! 31 Mart Malatya oy oranları, Malatya kim kazandı 31 Mart... Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için süren kıyasıya rekabet sona eriyor! 31 Mart seçim sonuçlarına göre Malatya'da belediye başkanı kim olacak merakla bekleniyor. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakının adaylarından hangisi başkan olarak seçilecek? AK Parti Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan ile CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soner Gökçe en büyük adaylar! Selahattin Gürkan kazandı mı, Soner Gökçe yüzde kaç oy aldı gibi detaylar, yasak kalkar kalkmaz tg.com.tr'de sizlerle buluşacak.

Malatya seçim sonuçları 2019, Malatya yerel seçim sonuçları, 31 Mart Malatya kim kazandı, Malatya oy oranları, Malatya belediye başkanı kim oldu, Malatya AK Parti oy oranı, Malatya Selahattin Gürkan kazandı mı, Soner Gökçe kimdir... 31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen iller arasında Malatya ilk sıralarda yer alıyor. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile CHP adayı Soner Gökçe arasında geçmesi beklenen yarışın galibi kim olacak? 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? Malatya yerel seçim 2019 sonuçlarına göre kim önde? 2019 yerel seçimleri sonuçları heyecanla beklenirken Malatya oy oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesini kim kazandı? Yasak kalkar kalmaz Malatya oy oranları, Malatya'da kim kazandı gibi merak edilen bilgiler haberimizde olacak...

 

81 İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL İLÇELERİ SONUÇLARI

 

MALATYA SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Cumhur İttifakı AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Selahattin Gürkan

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Soner Gökçe

BTP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mesut Günışık

DSP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Haydar Levent

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Osman Cemali Marasalı

TKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ferhat Tunçdemir

VP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Hüseyin Koç

Bağımsız Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Şerif Demirel

MALATYA SEÇİM SONUÇLARI- 2014

Malatya’da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık sayısı 2108, oy kullanan seçmen sayısı 457104, geçerli oy sayısı 444581 oldu. AK Parti %61,7 oy oranına, MHP %7,7 oy oranına sahip oldu.         

30 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu.

Seçime 26 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Güven, 30 büyükşehir, 51 il belediye, 961 ilçe, 390 belde belediye başkanlığı, 20 bin 500 belediye meclis üyeliği, bin 251 il genel meclisi üyeliği 49 bin 707 muhtarlık ve ihtiyar heyeti meclisi üyeliği için seçim yapıldığını açıkladı.

Büyükşehirlerde 40 milyon 727 bin 194 seçmenden 36 milyon 440 bin 968'inin oy kullandığını belirten Güven, katılım oranının yüzde 89,48 olduğunu bildirdi. Güven, 2009 yılındaki yerel seçime katılımın yüzde 83 oranında olduğunu hatırlattı.

Güven, belediye başkanlığı seçimi için oy kullanan seçmen oranının yüzde 89,2, il ve belde belediye meclisi seçimlerine katılım oranının yüzde 89,15 olduğunu bildirdi.

2014 YILI YEREL SEÇİMLERİ PARTİLERİN ADAYLARI KİMDİ?

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Fikret Şinasi Kazancıoğlu

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ahmet Çakır

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Hakan İnci

SELAHATTİN GÜRKAN KİMDİR?

Selahattin Gürkan, 1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lisesi öğrenimini Malatya’da tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümleri mezunudur.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1979-1989 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Gürkan, 1995-2001 yılları arasında MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı.

2004 yılında seçildiği Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini 2004 – 2009 (bağımsız) ve 2009 – 2013 (Ak Parti) dönemlerinde gerçekleştirdi. Üçüncü dönem Belediye Başkanlığı görevini 2014 yılı itibariyle hali hazırda sürdürmektedir.

Ayrıca Gürkan, Tarihi Kentler Birliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevi ile encümen üyeliği görevini yürütmektedir. 2010 tarihi itibariyle Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesidir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunan Gürkan, birçok üniversitede Misafir Öğretim Üyeliği ile birlikte, Yerel Yönetimler, Göç, Sosyal Entegrasyon ve Uyum konuları başta olmak üzere çok sayıda panel ve konferansta konuşmacı olarak yer almıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MALATYA’IN KAÇ TANE İLÇESİ VARDIR?

Türkiye’nin en kalabalık 27. şehri olan Malatya, 2016 itibarıyla 781.305 kişilik nüfusa sahiptir. Bölgenin Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunur.

Malatya ilinin ilçeleri şunlardır:

Yeşilyurt
Battalgazi
Doğanşehir
Akçadağ
Darende
Hekimhan
Yazıhan               
Pütürge
Arapgir
Kuluncak
Arguvan
Kale
Doğanyol

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...