Çamaşır makinenize karabiber dökün! Faydasını öğrenince şoke olacaksınız...

Düzenleyen:
Çamaşır makinenize karabiber dökün! Faydasını öğrenince şoke olacaksınız...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çamaşır makinenizi çalıştırmadan önce içine bir avuç tane karabiber attığınız takdirde neler olacağına inanamayacaksınız. Özellikle yurt dışında trend haline gelen bu alışkanlığın neye fayda sağladığını öğrenince şoke olacaksınız.

1- Çamaşır yıkamak hemen hemen herkesin günlük ya da haftalık rutinleri arasındadır. Kimi zaman büyük bir külfet haline gelen bu aktivitenin en can sıkıcı noktası ise ne kadar dikkatli olursak olalım bazen, bazı sevdiğimiz kıyafetler solmaya yüz tutuyor.
2- Huffington Post'un önerdiği ve özellikle yurt dışında birçok ev hanımının bu şekilde kıyafetlerinin renginin canlı kalmasını sağladığı yöntemi öğrenince çok şaşıracaksınız.
3- Deneyenlerin fazlasıyla olumlu geri bildirimlerde bulunduğu yöntem ise aslında çok basit: Çamaşır makinenizi soğuk yıkamaya programlayıp, deterjan veya kapsülü her zamanki gibi ekledikten sonra son olarak çamaşırların içine bir çay kaşığı toz karabiber ekleyin.
4- Bu sayede çamaşırlarınızın rengi eskisi gibi kolayca solmayacak.
5- Eğer renkli çamaşırlar konusunda çok takıntılıysanız renklilerin rengini koruması için ekstra bir çözüm daha var:
6- Renkli çamaşırları, leğenin içindeki tuzlu suya sokup çıkartın ve sonra yıkayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...