2019 AYT soruları cevapları, sınav kolay mıydı? Üniversite sınavı 2019 soruları ne zaman açıklanacak?

Düzenleyen:
2019 AYT soruları cevapları, sınav kolay mıydı? Üniversite sınavı 2019 soruları ne zaman açıklanacak?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Üniversiteye girmek için sınava hazırlanan milyonlarca adayın heyecanla beklediği hafta geldi çattı. 2019 YKS'nin ilk basamağı TYT, 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmişti. 16 Haziran Pazar günü ise YKS'nin ikinci oturumu olan AYT gerçekleşiyor. Peki ÖSYM YKS sorularını ne zaman açıklayacak? YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? 2019 TYT soruları ve cevapları sorgula, 2019 AYT soruları ve cevapları, YKS soru kitapçığı, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak gibi konular merak ediliyor. Üniversiteye giriş sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite adaylarının merakla beklediği TYT AYT sorularının yayınlanma tarihi...

2019 TYT AYT soru ve cevapları sorgula ve TYT AYT soruları indir gibi detaylar bu haberde yer alıyor. Üniversite adaylarının heyecanla beklediği gün geldi. İlk oturum olan TYT'nin Cumartesi günü gerçekleştirilmesinin ardından Pazar günü ise AYT gerçekleştiriliyor. Yaklaşık olarak iki buçuk milyon üniversite adayı bu önemli sınava katılım sağlamak için yola koyuldu. Sınavın başlaması ile birlikte veliler de dışarıda onlar ile aynı heyecanı yaşamaya başladı. Peki 2019 TYT soruları ve cevapları sorgula, 2019 TYT sonuçları ne zaman açıklanacak, AYT YKS soruları 2019 açıklandı mı? Bu soruların cevabı belli oldu. YKS'nin birinci oturumu TYT ile ikinci oturumu AYT'nin soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. İşte detaylar...

2019 AYT YORUMLARI! SINAV KOLAY MIYDI ZOR MUYDU? İŞTE DETAYLAR

TYT AYT SORULARI AÇIKLANDI MI? TYT AYT YKS SORULARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

15 Haziran ve 16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen iki oturumlu YKS sonrası, en çok merak edilen konuların başında sınav soruları geliyor. Sınav sonrası sosyal medyada oldukça tartışılan sorular, internette araştırılıyor. Doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen adaylar, ÖSYM sitesinden yayınlanacak olan YKS soruları bekliyor. Peki YKS sınav soruları ne zaman yayınlanacak?

Geçen sene gerçekleşen üniversite sınavlar göz önüne alındığında, soru ve cevapların 1 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE SINAVI 2019 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilen 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

YKS SINAVLARI TYT- AYT PUAN HESAPLAMASI

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. 

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir. TYT puanının, YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı % 40’dır.

Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik yoktur. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. OBP 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

2019 AYT YORUMLARI! SINAVDAN ÇIKAN ADAYLARIN SOSYAL MEDYA YORUMLARI

Fizik sorularını kimse tartışmıyo çünkü o soruları çözebilecek bir beyin daha dünyaya gelmedi.

9 soru yaptım matematikten kesin 2si falan doğrudur.

Matematik aşırı zormuş ama ben zaten konuları bilmediğim için okumadım bile. Harf değil de sayı olan 2-3 soru vardı onları çözdüm.

Ege'nin otobüs kartı sorusunda az kalsın sınıfta kahkaha atacaktım. Ege sen napıyorsun ya?

#ayt2019 matematik sorularına olmuyor ne yapsam olmuyor şarkısını söyleyen bir tek ben miyim?

Dün sürem yetmedi bugün de beynim
.
Allah'tan 1 sene boyunca yazar eser çalışmadım da soruları yaptım saol #ayt2019

Kendimi denemek için gireyim dedim de irsalimesel nedir?

Büşra ve Ayça acilen barışmanız lazım soru iptal edilsin.

Şimdi de sırada Sait Faik'den beyaz kuğular kitabı var.

arkadaşlar sınavda geometri sorusu var mıydı ben görmedim de...

Sıralamam İzlanda’nın nüfusunu bile geçecek sanırım.

Bu kadar kolay matematik ve geometri soruları olamaz ya. Neyse gelsin bakalım boğaziçi-tıp.

Neymiş efendim ayçayla büşra küslermiş yan yana ve karşı kaşıya masaya oturamazmış hayır yani madem bu kadar istemiyorsunuz ne işiniz var aynı ortamda hem bize ne nereye oturuyorsanız oturun biz napalım.

3 tane bosum vardı gerisi çok kolaydı kusura bakmayın sabahtan akşama kadar tweet atıp burada sınavdan güzel sonuçlar beklemeyin bir zahmet.

Herkes kuğu sorusuna takıldığına göre ülkenin yarısı sözelci olmuş

Ösym'nin kuğu sorusuna göre ben bir beyaz kuğuyum

Sınavda paragraf sorusu bekliyoduk akademik makale sormuşlar

Allah aşkına söyleyin şu 4,5 ve 9'a bölünme sorusu neydi

Soruları hazırlarken acıkmış mıydınız? Bir edebiyat sorusu gördüm işkembe çorbası yahni güllaç baklava soruyu okurken acıktım

Bende yemek deyince kalem elden düşüyor. Niye Osmanlı mutfağı sorusu sordunuz ki? Çok hazırlıksız yakalandım 3 saat boyunca şalgamlar, helvalar gözümün önünde dans etti.

O log sorusu kolay bi soruysa ağlarım ya kaç dakika uğraştım bulamadım bi türlü.

Hoş sınavdı da kuğu sorusu beni içten içe parçaladı umarım doğru yapmışımdır.

Matematikten tek anladığım soru torbaya hangi renk gelir sorusu onu yapamayandan ilkokul 1den geri başlasın bi zahmet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...