Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB, 10 bin ilahiyatçıyı kadroya alacak

- Güncelleme:
MEB, 10 bin ilahiyatçıyı kadroya alacak

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı Kur'an- Kerim ve Hz Peygamberin Hayatı derslerini yeni eğitim dönemine yetiştirmek için çalışmaları hızlandırdı.

10 bin öğretmene ihtiyacı olan Milli Eğitim, bu dersler için ağustos ayındaki atamalarda mevcut 5 bin ilahiyat fakültesi mezununu atayacak. Ayrıca 5 bin de ek kadro açacak. Atanan öğretmenler pedagojik formasyon ve hizmet içi eğitimler alarak yeni eğitim dönemine hazırlanacaklar.

KİTAPLARIN YETİŞTİRİLMESİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ
Star Gazetesi'nin haberine göre, bakanlık her okulda en az iki din kültürü öğretmen bulundurmayı planlıyor. Öte yandan "Kur'an-ı Kerim" ve "Hz. Peygamberin Hayatı" gibi seçmeli derslerle ilgili Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne Eylül ayına kadar kitapları yetiştirmesi için talimat verildi. Derslerin müfredatının genişliği ve konuların hassasiyeti nedeniyle ders kitaplarının bu yıla yetişmesi beklenmiyor. Bu yıl bu dersler materyal olarak gösterilecek ve 2013-2014 eğitim yılının başlangıcından itibaren bütün konular kitaba eklenmiş olarak eğitim verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...