Eğitime doymayan rektör

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eğitime doymayan rektör

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Gaziantep Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Lisans Bölümü'nün final sınavlarında ter döktü.

Rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği binasında sınava giren Prof. Dr. Coşkun, okumanın yaşının olmadığını, ilimin beşikten mezara olduğunu söyledi. Yüzlerce öğrencisi bulunan Rektör Prof. Dr. Coşkun ile aynı salonda sınava giren öğrenciler de şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Tıp doktoru olan Prof. Dr. Coşkun, sosyal bilimlere merakının olduğunu belirterek, "Üniversite tümüyle kuşatıyor bizi. Bir yandan rektörlük yapıyorum bir yandan da öğrenci olarak sınava giriyorum. Açık öğretim fakültesinde sosyoloji lisans bölümünü okuyorum. Kendim tıp doktoruyum. Çocuk hekimiyim. Okumanın yaşı yok beşikten mezara kadar diyor ya ilim böyle bir hevesim vardı. Sosyal bilimlere de oldukça meyilliyimdir. Bu şekilde bir lisans programına dönüştürmek istedik. İnşallah güzel olur. Sınavım iyi geçti. Çok çalışmamıza gerek kalmıyor çünkü hayatımızda bu tür okumaları zaman zaman yapıyoruz. O yüzden çok sıkıntılı olmuyor. Herkese tavsiye ediyorum. Hedefim kendimi geliştirmek. Kendimi biraz daha diri tutmak, bilgilerimi, çalışmalarımı diri tutmak. Öğrenciler beni görünce şaşırıyor. Bu güzel bir şey. Onlar için motive edici bir faktör olabiliyorsam ne güzel. Üniversite tümüyle kuşatıyor bizi. Bir yandan rektörlük yapıyorum bir yandan da öğrenci olarak sınava giriyorum. Açık öğretim fakültesinde sosyoloji lisans bölümünü okuyorum" dedi.
Sınava giren öğrencilerden Aziz Miraç Karaoğlu, Rektör Prof. Dr. Coşkun'u görünce şaşırdığını kaydetti. Eskişehir Üniversitesi Sosyoloji birinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Miraç, "Bugün güz dönemi final sınavına girdik. Rektörümüzün de bizimle birlikte bu sınavda olmasından çok büyük mutluluk duyduk. İster istemez şaşırıyoruz. Bazı şeyler insanı doyurmuyor. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...