Eğitim gönüllere girmektir

Düzenleyen:
Eğitim gönüllere girmektir

EĞİTİM Haberleri

İhlas Koleji öğretmen ve idarecileriyle buluşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, “Kampüsü bizden daha büyük, öğretmen kadrosu daha zengin olan okullar yok mu? Var! Ama bizim çocuklarımız kendilerini evinde gibi hissediyorlar” dedi

Geçtiğimiz ay İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bedri Yeltekin, öğretmen ve idareci arkadaşlarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. İhlas Holding konferans salonunda gerçekleşen buluşmaya İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, eşi Aslıhan Ören ile holding çalışanları katıldı. 
47 YIL EVVEL NEYSEK...
Rahmetli Enver Ören Ağabeyimizin eğitim hayallerini anlatan kısa bir video gösterisiyle başlayan buluşmada bir konuşma yapan Ahmet Mücahid Ören, “İhlas, her ne yapıyorsanız Allah rızası için yapmaktır. Eğer yola çıkarken bu niyetle çıkarsanız Allah yardımcınız olur, kapılar açar. Biz 47 yıl evvel hangi amaçla yola çıktıysak aynı amaçla yürüyoruz. Şirketler küçülür, büyür, krize girer, para kazanır ama amaç aynıdır. İnşaat, maden, medya şirketlerimiz de mühim ama bizi insanlarla karşı karşıya getiren iki müessesemiz var; biri okul, biri hastane. İnsan hastaneye canı için, okula evladı için geliyor. Size hayattaki en kıymetli iki varlığını emanet ediyorlar. Bekledikleri ne? Sadece güler yüz ve şefkat” dedi.
EVİ GİBİ OLMAK 
Ören, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim kız doğdu. Kayınvalide aşağı inmiş. Hastane bahçesinde birine sormuş ‘Geçmiş olsun sizin neyiniz var?’ Bir şeyim yok demiş, burayı çok seviyorum, ayrıca çay da bedava. Enver Ağabey fiyat listesine bakarken çay filan kuruş diye görmüş üstünü çizmişti. Çaydan para mı alınır demişti. Neticede insanlar kendi evleri gibi gelip gitmeye başladılar ki maksadımız da oydu zaten. Bizim başarıdan anladığımız bu, evi gibi olmak. Okulumuz da öyle. Kampüsü bizden daha büyük, öğretmen kadrosu daha zengin olan okullar yok mu? Var! Ama bizim çocuklarımız kendilerini evinde gibi hissediyorlar.”
SÖZ VER BANA
Rahmetli Enver Ağabeyin kendisine “İhlas’ı böyle kurdum böyle yürüttüm. Söz ver, sen de öyle yapacaksın” diye vasiyette bulunduğunu belirten Ören, “İddiamız bir numara olmak değil ama en iyisini yapmaya çalışacağız. Güler yüzlü olacağız, yavrularımıza dinini, milletini, ahlakını öğreteceğiz. İnişler çıkışlar olur, kâr ederiz, zarar ederiz, ders çıkarırız, sabrederiz, bir şekilde aşarız. Ama hedefimiz değişmeyecek. Bir kere ben değiştirtmem. Ben demek uygun değil, bunu mesul olduğum için söylüyorum, hesap vereceğim zira” diye konuştu.
O DA ÖĞRETMENDİ
Öğretmenlere nasihatte bulunan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören şöyle dedi: “Babam müşfik bir öğretmendi. 12 Eylül evveli liseliler alt alta üst üste, öğretmenler ellerinde sopalarla girebiliyorlar sınıflara. Babamın dersleri sükûnet içinde geçiyor. Öğretmenler odasında soruyorlar: Ya Enver Bey sen ne yapıyorsun bu çocuklara? “Ben öğretmenim, siz talebesiniz, oturup beni dinleyeceksiniz demiyorum asla. Üstünlük taslamıyorum, arkadaş oluyorum onlarla. Benim kendilerini sevdiğimi biliyorlar, sınıfta bırakmayacağımdan da adları gibi eminler. Benden korkmaları için bir sebep yok. Geriye ne kalıyor? Sevgi muhabbet. Eh biyoloji hakkında da öğrenmeleri gerekli olanı veriyorum zaten. Yeter ki meraklısı çıksın kitap haricinde de anlatıyorum. Bu arada sohbet ediyoruz, rahat konuşuyor, dertlerini döküyorlar. Ben onları üzmüyorum ki, onlar beni niye üzsünler?
Enver Ağabey vefat ettikten sonra videolarını izledim, sıkça kullanılan bir cümlesi var; “Arkadaşlar işler büyüyebilir ama siz büyümeyin. Böbürlenmeyin, kibirlenmeyin, ben demeyin. Çünkü bunlar Allahü teâlânın sevmediği şeyler. Aranızda Enver Ağabeyi tanıyanlarınız var, onun tevazusu, güler yüzü bize örnek olsun.”

Eğitim gönüllere girmektir

BAŞARININ MİMARLARINA ÖDÜL
TEOG için büyük emek harcayan Fatih Aslan, Meliha Alabaş, Ahmet Yılmaz, Uğur Gürel; TÜBİTAK yarışmasında Türkiye ikincisi olan projenin danışman öğretmeni Erdil İşeri; Uluslararası Erasmus Projesini oluşturan ve yürüten Ahmet Cihat Kapçık; Türkiye’nin en iyi İngilizce konuşan öğrencisi yarışmasında Türkiye ikincisi olan öğrencinin öğretmeni Ömer Yavuz; üst üste iki yıl İstanbul şampiyonu olan okçuluk takımının antrenörü Sadık Özaydın, Ahmet Mücahid Ören tarafından birer plaketle ödüllendirildi.

Eğitim gönüllere girmektir

İHLAS KOLEJİ ENVER AĞABEY’İN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTE İLERLİYOR

Anadolu yakasına da İhlas Koleji

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, “Biz ihlaslı, Allah korkusu, vatan millet sevgisi olan gençlerin yetişmesi için çalışıyoruz” dedi. Rahmetli Enver Ören Ağabeyin 81 ilde okul ve hastane gibi hayali kurduğundan bahseden Yeltekin, “Bunu gerçekleştirmek için öncelikle İstanbul’un karşı yakasında bir okul açacağız” diye müjde verdi. Yeltekin “Öğretmenlerimiz rol model olacak. Artık sorgulayan, eleştiren öğrenciler var. Gülebilen, kendi dünyalarına girebilen öğretmen istiyorlar. Çizgimiz asla değişmeyecek. Hedefimiz iyi insan yetiştirmek. Ciddi atılımlar yapıyoruz. İhlas, güçlü bir marka ve veliler bize güveniyor. Onları mahcup etmeyeceğiz. Başarısızlığa asla tahammülümüz yok” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN GURURU OLDULAR
Liselerde verilen ikinci yabancı dil eğitimini ortaokula da taşıyacaklarını söyleyen Bedri Yeltekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özel okul olmanın en önemli özelliklerinden biri iyi bir yabancı dil kazandırmak. Uluslararası bakalorya ve IB programına hazırlanıyoruz. 
Spor alanındaki başarılarımız ortada. Basketbolda, okçulukta, yüzmede, kürekte, buz pateninde Türkiye derecelerimiz var. Başarılı sporculara burs vermeye devam edeceğiz.
Artık üniversiteler bile öğrenci kabul ederken bunlara bakıyor. 11. sınıf öğrencimiz Mete Gazoz İngiltere’de yapılan Olimpiyat seçmelerinde birinci olarak Rio Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Öğrencilerimiz teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Fiziki alanlarımız diğer okullara göre iyi ama iyileştirmeler devam ediyor. Ana okulları için birer uygulama bahçesi kurduk. Çocuklar toprağa değecek, meyve sebze yetiştirecek. Önümüzdeki sezon teneffüs koçu adlı bir tatbikata geçeceğiz. Üst sınıftaki öğrenciler alt sınıftakilere abilik ablalık yapacak. Velilerin eğitimi ile de ilgilenmemiz gerek, anne babayı eğitim seminerlerine çağıracağız, onları ihmal etmeyeceğiz.”

Eğitim gönüllere girmektir

ÇAĞININ ÖTESİNDE 3 BOYUTLU EĞİTİM

İhlas Koleji, eğitim yolculuğuna 1996 yılında çıktı. 20 yılda binlerce mezun verdi. Hâlen Bahçelievler, Beylikdüzü, Güzelşehir ve Bizimevler’de kurulu 13 ayrı okulda yüzlerce öğrenci, modern teknolojiyle donatılmış sınıflarda eğitim görüyor. İhlas Koleji’nde teknoloji, yabancı dile ve sosyal aktivitelere çok önem veriliyor. 2012 yılında “tabletten ders” sistemine geçildi. Derslik ve laboratuvarlarda 3 boyutlu eğitim veriliyor. İhlas Koleji; Google Apps for Education, Microsoft IT Academy, Microsoft Dreamspark Premium, Samsung ve Vodafone ile yaptığı iş birlikleri ile çalışanlarına ve öğrencilerine en son teknolojik imkânlarla çalışmanın konforunu sunuyor. Öğrencilere, normal ders programlarının yanı sıra destek programlar, kurslar, ulusal sınavlar için özel öğretim yöntemleri ve yoğunlaştırılmış yabancı dil öğretim programları sunuluyor. Kampüslerdeki revirlerde uzman doktor ve hemşireler, öğrencilerin sağlığını ve fiziki gelişim süreçlerini yakından izliyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...