Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 27 Ağustos ehliyet sonuçları sorgulama

Düzenleyen:
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 27 Ağustos ehliyet sonuçları sorgulama

EĞİTİM Haberleri

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 27 Ağustos günü gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları bugün öğleden sonra MEB tarafından açıklandı. Sürücü adayları yazılı yapılan ehliyet sınavından geçerli not alırsa uygulama sınavına girecek. İşte ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı. Uzun zamandır beklenen sınav sonuçlarını MEB'e girerek öğrenebilirsiniz.  Ehliyet Sınav sonuçlarına dair detaylı bilgiler haberimizde. Hayatlarının çoğu zamanında işlerine yarayacak ehliyet için 18 yaşını dolduran kız, erkek eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isterler ve kısa zamanda çıkarmak önemlidir.   Konuyla ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz. Ehliyet Sonuçları MEB sorgulamak için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli.

 

27 AĞUSTOS EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORULARI VE CEVAPLARI SORGULA 

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 27 Ağustos ehliyet sonuçları sorgulama
STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.


Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 27 Ağustos ehliyet sonuçları sorgulama

Son zamanlarda git gide artan araba alım satımı trafikte oldukça fazla yoğunluğa sebep oldu. Bu nedenle artık insanların bir yerden bir yere ulaşımı günümüzde git gide zorlaşmaktadır. Uzmanlar ne kadar toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerse artan nüfus yoğunluğundan kaynaklı kalabalık konforlu bşr ulaşım vermemektedir. Bu nedenden dolayı trafik her ne kadar felç duruma gelirse gelsin insanlar çözümü yeni bir araç satın almakta bulmuşlardır. Konforlu bir ulaşım olsa da trafikte bir çok sürücünün kural ihlali yapması yoğun bir trafik esnasında sadece bir kişinin canını yakmamaktadır. Bu yüzden trafik kuralları can kurtarır. Ve bu sebepten dolayı araç kullanmak isteyen sürücü adayları öncelik ile Milli Eğitim Bakanlığından onaylı bir sürücü belgesi edinmek zorundadırlar.

Bu belgeyi almak için önce trafik eğitim ve araç kullanımı eğitimi almak zorundasınız. Araç kullanmak isteyen bu nedenden dolayı sürücü belgesi almak isteyenler öncelikle bir sürücü kursuna başvurmalıdır. Bu sürücü kursunun Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı olması önemlidir. Bu sürücü kursu sizleri hem araç kullanımına hazırlamakta hemde iki aşamada gerçekleşecek ehliyet sınavına hazırlamaktadır. Burada öğreneceğiniz bilgiler sizleri trafikte daha bilinçli bir sürücü yapmaya yeterli olacaktır. Daha sonrasın ise ilk önce yazılı bir sınav olarak sürücü kursunda öğrendiğiniz bilgiler sınava tabii tutulacaktır. Ardından ise ikinci aşama olan direksiyon sınavı ile sürücü kursunun sizlere verdiği duygulamalı direksiyon eğitimi sınanacaktır. Bu sınavların ilkinden yetmiş tam puan ve üzeri aldığınız takddirde ikinci sınav olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanabilirsiniz. İkinci sınav olan direksiyon sınavından da yetmiş ve üzeri puan aldığınız takdirde ehliyet almaya hak kazanmışsınız demektir.

Her yıl aynı dönemlere denk gelen ehliyet sınavı bu yıl ülkemizin geçirdiği zor zamanlar sebebi ile ileri bir tarihe ertelenmişti. 27 Ağustos' ta gerçekleşen sınavı 8 Eylül'de açıklandı. 

EHLİYETLERİN GEÇERLİLİK SÜRELERİ BELİRLENDİ

Ehliyet sisteminde yapılan değişikliklerin ardından ehliyetlere de geçerlilik süresi verildi. Artık ehliyette 9 yerine 17 sınıf ehliyet olacak. Yeni sistemde sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Yine yeni sistemde sadece otomatik araç kullanacaklara B1, aday sürücülere ise K sınıfı ehliyet verilecek.

EHLİYET SINAV SİSTEMİ

Ehliyet almak isteyen kursiyerlere; ilk yardım, trafik ve çevre, araç tekniği, trafik adabı konularından sorular sorulacak. Soruların dağılımı ise ilk yardım dersinden 12, trafik ve çevre dersinden 23, araç tekniği dersinden 9 ve trafik adabı dersinden 6 şeklinde olacak. Toplamda 50 sorunun sorulacağı sınavlarda, kursiyerlere bu soruları yanıtlamaları için 60 dakika süre verilecek. Bu sınavlardan 70 ve üzerinde puan almayı başaran adaylar başarılı sayılacaklar ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...