‘Yeşilay kolu’ dönüyor

‘Yeşilay kolu’ dönüyor

EĞİTİM Haberleri

Son zamanlarda popülaritesi azalan Yeşilay kolu yeniden faaliyete geçirilecek. Böylelikle küçük yaşta öğrencilere uyuşturucunun zararları öğretilecek.

Damla Peker ANKARA
Okullarda öğrenciler arasında son zamanda artan uyuşturucu kullanımı sıkça uzmanlar tarafından dile getirilmekte. Eğitimciler buna çözüm olarak, madde kullanan öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasını öngören disiplin yönetmeliğinin değiştirilmesinden yana. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yeşilay’ın geçen yıl hayata geçirdiği Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) Programı ise olumlu sonuçlar verdi. İlk olarak İstanbul’da riskli bölgelerdeki liselerde uygulanan program, şimdi bütün Türkiye’de faaliyete geçirilecek. Megakentte olduğu gibi diğer illerdeki rehber öğretmenlere de, madde kullanan öğrencilerin nasıl anlaşılacağı, tedaviye nasıl ikna edileceği, aileye nasıl bilgi verileceği gibi konularda eğitimler verilecek. Diğer taraftan MEB ve Yeşilay, eskiden sınıflarda oluşturulan ve son zamanlarda birçok okulda uygulanmayan “Yeşilay kolu” faaliyetlerinin tekrar başlanması için bir araya geldi; önemini yitirmeye başlayan Yeşilay kolunun tekrar yaygınlaştırılması kararı alındı. Böylelikle öğrencilere, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele eden bir kurum olduğu ve alkol, sigara, uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak durmaları gerektiği aşılanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...