KYK Borçları silinecek mi? | 2018 KYK borcu affa uğrayacak mı?

Düzenleyen:
KYK Borçları silinecek mi? | 2018 KYK borcu affa uğrayacak mı?

EĞİTİM Haberleri

KYK borçları silinecek mi?, Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi borçları affa uğrayacak mı?, KYK borcu yapılandırması söz konusu mu? Üniversite mezunları bu soruların cevaplarını kara kara düşünüyor. İşte KYK borcu ödemeleri ile ilgili tüm detaylar...

KYK borcu siliniyor mu?, KYK borcu affa uğrayacak mı? KYK Öğrenim kredisi  borcu yapılandırması olacak mı? KYK borcunun affa uğraması konusunda üniversite mezunları tarafından internette en çok aranan soruların başında yer alıyor. Üniversite öğrenim süresi boyunca alınan KYK öğrenim kredisi borcunun  affa uğraması yönünde, üniversite mezunları tarafından yoğun bir talep söz konusu. 

 Lise eğitimini tamamladıktan sonra öğrenimine üniversitede devam eden öğrenciler burs imkanlarından faydalanmak için çeşitli kurumlara başvuruda bulunuyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl burs, öğrenim kredisi ve yurt başvurularını alıyor. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından bazı öğrenciler burs alırken bazı öğrenciler öğrenim kredisi alıyorlar. 

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

Hükümet, yeniden yapılandırmayla birlikte öğrenim kredisi borcu olan 300 bin öğrencinin yüzünü güldürecek bir karar aldı. Karar kapsamında öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcu yeniden yapılandırılacak. Öğrencilerden eylül ayından itibaren öğrenim kredisine bağlı herhangi bir gecikme faizi alınmayacak.

Açıklamalarda bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, "Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diye konuştu. Öğrenciyi mağdur etmemek için her şeyin yapıldığını söyleyen Sinan Aksu, "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek" dedi.

BAŞVURU MALİYE'YE

Öğrenim kredisi borcunu gecikme faizi silinmiş olarak ödeyecek öğrencilerin yeni dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapmaları gerekiyor. Bakanlığa müracaatla birlikte öğrencilere yeni ödeme takvimleri faizler silinmiş halde sunulacak. Kredi borçlarının yapılandırmasından yaklaşık 1 milyon 37 bin öğrenci yararlanacak. Öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcunu yapılandırması sağlanacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...