Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2018 YKS Üniversite tercihlerinde son gün ne zaman | YKS tercihleri ne zamana kadar yapılacak

Düzenleyen:
2018 YKS Üniversite tercihlerinde son gün ne zaman | YKS tercihleri ne zamana kadar yapılacak

EĞİTİM Haberleri

2018 YKS üniversite tercihleri ne zamana kadar yapılacak? sorusunun cevabı bu haberde yer alıyor. Yaklaşık 2 milyon 400 bin öğrencinin 2018 YKS sınavına girdiği ve 1 milyonun barajı geçemediği YKS üniversite tercihlerinin ne zamana kadar süreceği merak içerisinde sorgulanıyor. Üniversite adayları, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS tercihleri heyecanla araştırmalarına devam ediyor. 2018 YKS üniversite tercihlerinin ne zaman son bulacağı ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. 7-14 Ağustos tarihleri arası YKS tercih işlemleri yapılacak.

2018 YKS üniversite tercihleri ne zamana kadar sürecek gibi aradıklarınıza bu haberden ulaşabilirsiniz. Milyonlarca üniversite adayı, 31 Haziran - 1 Temmuz 2018 yılında girdiği YKS sınav sonuçları 1 Ağustos tarihi itibarıyla açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber barajı geçerek sıralamaya giren üniversite adaylarını YKS üniversite tercihleri heyecanı kapladı. 2018 YKS üniversite tercihlerinin ne zaman biteceğini merak edenler için, 2018 üniversite tercihleri ne zamana kadar sürecek sorusunun cevabı haberimizde bulunuyor. 7-14 Ağustos tarihleri arası YKS tercih işlemleri yapılacak. 

YSK TERCİHLER İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

2018 YKS üniversite tercihleri ne zamana kadar sürecek?

Öğrenciler, 7-14 Ağustos tarihleri arasında 24 üniversiteyi tercih edebilecek. Yerleştirme sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanacak. YÖK, ön lisansa 338 bin 176, lisansa 471 bin 375, özel yeteneğe 30 bin 735 olmak üzere toplamda üniversitelere 840 bin 286 kontenjan ayrıldı.

YKS’de sıralama barajı genişletildi

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre puan türleri 18'den 5'e indirildiği için bu yıl başarı sıraları gerilemişti. Özellikle hukuk, öğretmenlik ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) gibi bölümlerin boş kalması, adayların bu bölümlere yerleşememesi riski oluşmuştu. YÖK dün gerçekleştirdiği toplantıda eski baraj sıralamalarını bu nedenle güncelledi. Ardından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Öğrencilerimizin lehine olmak üzere önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamalarının, kalite önceliğimizden sarfınazar edilmeksizin genişletilmesi uygun görülmüştür. İlgili programların tercih edilebilmesi için gerekli asgari başarı sıralaması, öğrencilerin lehine yeniden belirlenmiştir." Buna göre iki aşamalı ve 18 puan türü olan sınav sistemi için belirlenen barajlar, yeni sisteme göre simule edildi. Geçen yıl 40 bin olan tıp barajı bu yıl 50 bin, 150 bin olan hukuk barajı 190 bin olarak belirlendi. Yine geçen yıl 240 bin başarı sıralaması barajı olan mühendislik 300 bin, mimarlık için 200 bin başarı sıralaması barajı da 250 bin olarak simule edildi. Öğretmenlik programları ise 240 binden 300 bine kaydırıldı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...