“Sanal asistanlar” öğrencilerin eksiğini giderecek

“Sanal asistanlar” öğrencilerin eksiğini  giderecek

EĞİTİM Haberleri

Hükûmetin 3 yıllık yol haritasında eğitim ve istihdam verileri analiz edilerek eğitim programları meslek edindirme bazlı olacak.

Damla Peker ANKARA

Eğitim planlamaları istihdamla ile uyumlu şekilde yapılacak. Bu sayede istihdam etme oranı arttırılacak, nitelikli işsizler azaltılacak. Eğitimde adaletin sağlanması için okullar arasındaki eğitim donanımı, öğretmen ve yönetici niteliği ile mali konulardaki farklılıklar azaltılacak. Bu kapsamda okul yöneticiliği güçlendirilirken; deneyimsiz öğretmenler desteklenecek, dezavantajlı okullara pozitif ayrımcılık yapılacak. Öğrencilerin internet yoluyla gerekli bilgilere interaktif ortamda öğrenmelerini sağlayan e-Öğrenme sistemi müfredatla uyumlu hale getirilecek. “Sanal asistanlar” olarak nitelendirilen sistemle öğrenciler kişiselleştirilmiş eğitim alacaklar. Öğrencilere ilgi alanlarına, isteklerine, zayıflıklarına ve kültürel birikimlerine göre öğrenim programı sunulacak. Bu şekilde öğrencinin öğrenim kalitesinin de arttırılması planlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...