Haftada 10 saat ücretsiz eğitim

Haftada 10 saat ücretsiz eğitim

EĞİTİM Haberleri

Okulda bir öğrenci için bile olsa program açılacak, velilerden hiçbir ad altında ücret talep edilmeyecek.

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3’üncü ve 4’üncü sınıfta okuyan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) başlatılacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek. İYEP için ilkokullarda okul komisyonu kurulacak. Komisyon, ekim ayının 3’üncü haftasında sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacak araçlar ile tespit edilen öğrencilerin programa katılım durumunu karara bağlayacak. Sınıf öğretmenleri, öğrencilere belirleme aracını uygulayacak ve cevaplar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki İYEP Modülü’ne işlenecek. Böylece hangi öğrencinin İYEP’e dâhil edileceği belirlenmiş olacak.

ZAMANI OKUL BELİRLEYECEK
İYEP’te görev alan öğretmenler, okutacağı modül ve öğrenci seviyelerine göre plan hazırlayacak, öğrencilerin programa devam durumunu takip edecek. Öğretmenlerin yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen kazanımlara ulaştığı tespit edilen öğrenciler, bir üst modüle geçecek. MEB tarafından Türkiye genelinde ilkokullarda kasım ayının ilk haftasında İYEP başlatılacak. Program, hafta sonlarında, hafta içi ders saatleri dışında, bunların uygun olmaması durumunda okulun şartları ve personel durumu da dikkate alınarak okul yönetimince planlanacak zamanlarda uygulanacak. İYEP, okulda bir öğrenci bile olsa uygulanacak. Gruplar, 1-6 öğrenciden oluşturulacak ve bu sayı en fazla 10 öğrenciye kadar çıkarılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...