2018 KPSS tercih kılavuzu ve KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, 2018 kpss puanları...

Düzenleyen:
2018 KPSS tercih kılavuzu ve KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, 2018 kpss puanları...

EĞİTİM Haberleri

2018 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? Ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu ve KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman gibi merak edilenler haberimizde yer alıyor. KPSS puanları ile nereleri tercih edebiliriz? KPSS memur atama puanı kaç? Kaç puan alanlar memur olabilir? KPSS taban puanları açıklandı mı? KPSS tercih kılavuzu ile birlikte memur adaylarına hangi bilgiler sunulacak? KPSS 50, 55, 60, 65, 70 ve 75 puan alanlar nerelere başvurabilir, nereleri tercih edebilir?

2018 ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu, KPSS tercihleri ne zaman, 2018 ortaöğretim KPSS tercihleri... 2018 ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandı! Uzun zamandır heyecanla beklenen sonuçların ardından memur adayları şimdi de bir sonraki aşamayı merak ediyorlar! Puanlarını öğrenen memur adayları, ter döktükleri sınav sonuçlarından sonra nasıl tercih yapabileceklerini, kaç puanla tercih yapılabileceğini ve tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyorlar.  KPSS tercih kılavuzu ile birlikte puanlarını değerlendirecek olan adaylar, istedikleri bölümlerin kaç puanla alım yaptığını öğrenmek istiyorlar! KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu indir, KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, KPSS tercihleri başladı mı, KPSS tercih tarihleri, KPSS ortaöğretim sonuçları gibi merak edilenlere dair detaylar sizlerle

2018 KPSS TERCİH KILAVUZU (ORTAÖĞRETİM) YAYINLANDI MI? KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU

2018 KPSS tercih kılavuzu şu anda yayınlanmış değil. Ancak geçen senenin KPSS ortaöğretim tercih kılavuzunu inceleyerek kendinize bir yol çizebilirsiniz

KPSS 2017 TERCİH KILAVUZLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2018 tercih kılavuzu yayınlandığında haberimizden ulaşabilirsiniz! Tercih kılavuzu, ÖSYM'nin anasayfasında yer alacak.

Tercih kılavuzu kurum tarafından yayınlandıktan sonra B grubu kadroları içerisinde tercihler yapılacaktır. Kurum tarafından tercihler alınırken ilk başta ücret alınmazken sonraki tercih başvurularında tercih ücretleri muhakkak ödenmesi gerekiyor. ÖSYM AİS sayfasında tercih tarihlerinde tercihler kaydedilse bile aday tekrardan değiştirme hakkına sahip. 

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM İLE İLGİLİ BÜTÜN BİLGİLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ 2018

1-) Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirledikten sonra 30'u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

2-) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz, ardından KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Burada ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

3-) Eğer şifrenizi unuttuysanız; ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

4-) KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

5-) Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM'ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir.

2018 KPSS tercih kılavuzu ve KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, 2018 kpss puanları...

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? KPSS TERCİH TARİHLERİ

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak belirli bir tarih verilmedi. Öncelikle KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

ORTAÖĞRETİM KPSS BÖLÜMLERİ (HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLEBİLİR)

Lise mezunları 2001 nitelik kodlu memurlukları tercih edebilmektedir. 2001 nitelik kodlu memurluklar: itfaiye eri, kaloriferci, zabıta memuru, bekçi, tahsildar vs. şeklinde örneklenebilir. Bunlar merkezi atama ile lise mezunları tarafından tercih edilebilecek kadrolardır. Ancak şunu belirtmemiz gerekir, 2001 nitelik kodlu memurluk kadroları ehliyet, yaş, tecrübe gibi şartlar kadroya göre isteyebilmektedir.

Lise mezunları KPSS ile açıktan alımları da tercih edebilir. Adalet bakanlığı başta olmak üzere lise mezunları için sınav açan kurumlar ve açılan kadrolar mevcuttur. Zabıt katipliği, icra katipliği, mübaşirlik, İnfaz ve koruma memurluğu, bekçi kadroları bunlardan bazılarıdır.

KPSS ORTAÖĞRETİM BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giren kişiler için bir baraj belirlenmemekle beraber bazı kurumlar 4/B memur alımında 70 puan şartı koyabiliyor. İşçi alımlarında ise 60 puan şartı aranabiliyor. 30-40 puanı olan kişiler bile tercih yapabilir ancak tercihlere yönelik atamalarda yüksek puandan başlanarak atama yapıldığı için atanma ihtimali oldukça düşüktür.

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...