'Faizi düşürmek için çalışıyoruz'

Düzenleyen:
'Faizi düşürmek için çalışıyoruz'

EĞİTİM Haberleri

Genel Müdür Arslan “Enflasyonla mücadelenin bir gereği olarak, faiz oranlarının aşağı yönlü değişimi için çalışıyoruz” dedi.

Halkbank, 2018 yılının ilk 9 ayında 2,2 milyar TL’lik net kâra ulaştı. Bankanın üçüncü çeyrek sonunda toplam kredileri, 2017 sonuna göre yüzde 34,4 arttı ve 350,3 milyar TL’ye yükseldi. Türk Bankacılık sektörünün yılın üçüncü çeyreğinde, zorlu bir dönemi başarıyla yönettiğini ifade eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Finansal dalgalanmaları geride bıraktığımız süreçte herhangi bir likidite daralmasının yaşanmaması sektörümüzün önceliği olmuş, geri ödemelerin vadelendirilmesi konusunda getirdiğimiz esneklikler piyasalara güven vermiştir. Türkiye Bankalar Birliğinin aynı dönemde aldığı kredi vadelendirmesine ilişkin tavsiye niteliğindeki kararı da, yatırım ve üretim sürekliliğine önemli bir katkıda bulunmuştur” dedi. Enflasyonla mücadelenin bir gereği olarak, faiz oranlarının aşağı yönlü değişimi için çalıştıklarını vurgulayan Osman Arslan “Yerli ve millî üretimde önemli bir farkındalığın oluşmasını sağlayan bu dönemin sonunda, Türkiye’nin yeni bir başarı hikâyesi daha yazacağına yürekten inanmaktayız. Bizim, sanayisi yüksek teknolojili üretimde uzmanlaşmış, yerli ve millî üretimle dışa bağımlılığını en aza indirmiş Türkiye idealine olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...