Ege'ye kruvaziyer dopingi

Düzenleyen:
Ege'ye kruvaziyer dopingi

EĞİTİM Haberleri

Turizmde atılan adımlarla birlikte toparlanma sürecine giren Kuşadası Ege Port Limanı’na, bu yıl 152 kruvaziyerle 122 bin 321 yabancı konuk geldi.

Türkiye’de en fazla kruvaziyerin demir attığı limana gelen ziyaretçiler, ilçenin yanı sıra Selçuk’taki Efes antik kenti ile Meryem Ana Evini gezdi, yaptıkları alışverişlerle bölge esnafının yüzünü güldürdü. Limanın Genel Müdürü Aziz Güngör, gemi sayısında yüzde 21’lik artış olduğunu, kötü günlerin geride kaldığını belirtti. Güngör, “Artan rezervasyon sayılarıyla, 2019 yılında 195 kruvaziyer ve 170 bin 773 turist gelecek. 2020 rezervasyonları da iyi gidiyor. Büyük firmaların rotalarını yeniden Türkiye’ye çevirdiğini görüyoruz” dedi. Son kruvaziyer gemiyle ilçeye gelen turistlerden Amerikalı Jim Dinlett, “Türkiye’nin çok egzotik ve güzel bir ülke olduğunu biliyordum. Gelip görmek istedim. Özellikle Türk kahvesini çok merak ediyorum” diye konuştu. Yunan turist Stella Koutoulli de, Türkiye’nin kültürünü ve insanlarını sevdiğini dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...