Hayaldi gerçek oldu

Hayaldi  gerçek oldu

EĞİTİM Haberleri

‘Bir çocuk değişir, dünya değişir’ mottosuyla hareket eden Ali Karayılan, Gaziantep Araban Anadolu Lisesinde öğretmen. Hem de en tatlısından... Çünkü Ali öğretmen kardeş okulu olan Doğan köyü öğrencilerine karne hediyesi olarak hayallerini verdi.

MAHMUT ÖZAY

Karayılan, küçük şeylerden mutlu olmayı öğrendiği öğrencilerinden düşlerindeki oyuncağı çizmelerini istedi ve bunu gerçeğe dönüştürdü. ‘Hayalimdeki oyuncak’ adını verdiği projesini Ali öğretmen şöyle özetledi: Okulumuzda birleştirilmiş bir sınıf var. 1, 2, 3 ve 4. sınıfların hepsi aynı yerde eğitim görüyor. Mevcudumuz 20 kişi. Bir gün derste herkese hayalindeki oyuncakları çizmelerini istedim. Aralarında ‘Öğretmenim ben kendimi çizmek istiyorum’ diyen bile çıktı. ‘Hayalimdeki oyuncak’ adını verdiğimiz projeyle bu miniklerin çizdiklerini peluş hâline getirdik. Hediyeleri en uygun gün olarak karnelerin dağıtıldığı ana denk getirdik. Yüzlerindeki o mutluluğu ve heyecanı hiç bir şeye değişmem. Bu projede köy öğretmeni Hasret Küçükerol’un yardımlarını da asla unutamam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...